Tandarts bezoek – II en museum

Tandarts bezoek – II en museum


Vandaag begon voor mij met een tweede bezoek aan de tandarts in Aneby. Opnieuw hadden we de wekker gezet, want de afspraak stond gepland om 08:20 uur. Vanmorgen zouden de andere twee gaatjes behandeld worden. Dat werd een operatie van ruim een uur! Zolang lag ik met open mond, ver achterover in de luxe tandartsstoel. Het was een tijdrovende actie, waarmee ze rond 09:30 uur klaar was. En ik ook. Met de nodige verdoving in de mond kon ik naar huis. Maar er had dit keer aan beide kanten van mijn mond een behandeling plaatsgevonden en zodoende werd ook aan beide kanten verdoofd. De verdoving aan de linkerkant was een beetje over gedoseerd volgens mij. Ik kon slecht praten en al helemaal niet eten of drinken… In Ödarp was ondertussen het plan opgevat én aangenomen, om samen naar Huskvarna te gaan om het Husqvarna museum te bekijken. Ik voelde me echter niet in staat om daar gezellig mee naar toe te gaan. Zodoende vertrok Joke met haar neef en tante richting Huskvarna/Jönköping. Gelukkig werd ik via foto´s op de hoogte gehouden van hetgeen ze zagen en waar ze waren. Terwijl de familie in het museum rondliep ben ik even gaan liggen.
 
Joke reed in haar eigen auto richting Huskvarna/ Jönköping en stuurde net vóór Jönköping de auto richting een uitzichtpunt. Vandaaruit konden ze bijna de hele stad Jönköping zien liggen en het grote Vättern meer. Prachtig, vooral omdat het redelijk helder was en zodoende een mooi fotomomentje. Het bezoek aan het museum van Husqvarna bleek een schot in de roos te zijn. Joke was eerst nog een beetje bang, dat tante Heiltje er misschien niets aan zou vinden, maar eenmaal binnen kwam ze er al vrij snel achter, dat tante vroeger altijd graag sleutelde aan brommers en eigenlijk naar de technische school had willen gaan. Ze vond het juist geweldig! Ook Sietse bekeek de tentoongestelde zaken met veel interesse en las de bijgeplaatste kaartjes met info nauwkeurig. Voor tante Heiltje hadden ze de rolstoel meegenomen, zodat ze alles in alle rust en zonder problemen kon bekijken.
   
Na ruim anderhalf uur stonden ze weer buiten en reden ze naar een winkel genaamd Biltema. Daar kochten ze zich een kop koffie en een worstenbroodje. Toen de maag weer een beetje was gevuld reden ze terug naar huis, waar ik ze tegen 15:00 uur met koffie verwelkomde. Na een beetje rust, was mijn mond weer uitstekend en kon ik enthousiast luisteren naar hun uitgebreid verslag van hun reis en werd er nog een tijdje nagepraat. Tegen 18:00 uur stapten we samen in de auto om richting Aneby te gaan. Onderweg hadden we nog een ontmoeting met twee reeën, die in het veld naast de weg stonden. Door er met de koplampen op te schijnen konden we ze goed zien. In Aneby gingen we bij de pizzeria tegenover de ICA eten. We namen alle vier hetzelfde gerecht: kip met patat. Uit ervaring weten we inmiddels, dat dat erg lekker is. Dat werd vanavond opnieuw bevestigd. Héérlijk. Sietse trakteerde ons hierop, waarvoor we hem uiteraard erg dankbaar waren. In het donker reden we vervolgens terug naar Ödarp.
 
Op het moment, dat we langs Stalpet reden, de grootste watervallen van zuid Zweden, konden we het niet laten om nog even beter te kijken. Het water denderde watervallen omlaag. Het een en ander was perfect verlicht, waardoor we een fantastisch schouwspel te zien kregen. Onderweg naar Ödarp hoopten we stilletjes nog enige bewegende beelden van overstekende reeën of het liefst natuurlijk elanden te zien, maar die hoop was tevergeefs. Eenmaal thuis sloten we deze dag af met koffie en vervolgens pakten neef Sietse en tante Heiltje hun spullen bij elkaar. Om ons niet te veel te belasten, Joke haar verkoudheid is s inmiddels overgegaan tot bronchitis en hoest (vooral ´s nachts) veel, hadden ze besloten de laatste twee nachten weer naar hun logeeradres in Solviken te gaan. Daar zouden ze nog twee nachtjes slapen alvorens de auto weer richting het zuiden, naar Nederland zou moeten gaan. Maar de volgende ochtend komen ze zeker nog op de koffie en…
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.