Tandarts bezoek – I

Tandarts bezoek – I


Maandagmorgen stond de eerste van twee afspraken bij de tandarts in Aneby gepland. Om op tijd te komen had ik de wekker maar gezet, want de afspraak stond om 08:10 uur. Nu ik, wat het werk betreft, een “winterslaap” heb, is dat vroeg voor mij. Om 07:00 uur opstaan. Een paar weken geleden had de mondhygiëniste vastgesteld, dat ik tussen de kiezen hier en daar gaatjes had. Met behulp van röntgenfoto´s kon ze dat zien. Afgelopen maandag zou de tandarts er twee gaatjes openboren en herstellen en vrijdag aanstaande opnieuw twee. De gaatjes zaten onder tegen een vulling aan, waardoor de gehele vulling (een drievlak vulling) verwijderd moest worden en daarna weer gevuld. Dat koste wel even tijd. In totaal heb ik 50 minuten achterover in de, overigens zeer comfortabele, tandartsstoel gelegen. De behandelende tandarts én de assistente waren ook nog eens zeer vriendelijk. Alhoewel “het geen lente was in de ogen van de tandarts assistente”.

Tegen 09:30 uur was ik weer thuis. Daar was Joke net even aan een kopje koffie toe en dus vroeg ze mij ook. Ja, daar had ik inderdaad ook wel zin in. Maar toen ik het eerste slokje nam, vernam ik dat de verdoving nog te veel in de wang zat, waardoor fatsoenlijk drinken onmogelijk was. Gelukkig hadden we rietjes in huis. Via het rietje lukte het prima om de koffie zonder te morsen naar binnen te krijgen. Reeds voor de middag was de verdoving weer helemaal verdwenen en kon ik alles weer normaal eten en drinken. Geen centje pijn. Overigens heb ik nog wel nagedacht over die vier gaatjes: “Hoe kon dat nu ineens gebeuren?” Ik poets elke dag heel goed met de elektrische tandenborstel. Maar ja, dat borsteltje komt natuurlijk niet tússen de kiezen. Wel aan de binnen- en buitenkant, maar niet ertussen. En daar zaten nu juist de gaatjes! Verder weet ik van mezelf, dat ik het afgelopen half jaar flink gesnoept heb. Vooral in de auto. De ene na de andere zak drop ging leeg. Als ik na m´n werk naar huis reed gingen er diverse snoepjes via mijn mond. En allemaal bevatten ze vanzelfsprekend veel suiker. Daar moet ik maar eens mee ophouden. Want behalve het ongemak bij de tandarts is het ook nog eens een dure grap. Hmmm, een goed voornemen voor 2020? Minder snoepen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.