Strijken tot nader order uitgesteld?!?

Strijken tot nader order uitgesteld?!?


Het kan zijn, dat ik het al een keer had genoemd, maar evenzogoed: strijken wil ik nou niet meteen een hobby noemen. Daarom strijk ik na elke wasbeurt meteen al hetgeen gestreken moet worden. Ik wacht er niet op, dat er heel veel strijkgoed ligt. Dan is de berg te hoog en kan ik er werkelijk als een (hogere) berg tegenop zien. Gistermiddag was het echter ineens over en uit. Het strijkijzer begaf het, na vele jaren trouwe plicht. Hmmm, komt dat misschien, omdat ik die servetten op de kaarsen heb gesmolten? Geen idee. Het strijken is nu over. Vervelend hoor… Ik heb nog wel een ander strijkijzer, maar die is veel kleiner en eigenlijk meer een “vakantiestrijkijzertje”. Die wordt niet zo warm. Toen ik het Heiko vertelde, was hij er niet treurig om. Die vindt, dat ik toch al te veel strijk. Zijn motivatie: “Zodra ik het aantrek is het alweer kreukelig en ik heb geen representatieve baan meer”. In de periode bij Univé en Monuta was dat uiteraard anders. Hier hoeft het echt niet meer, maar met ongestreken goed “het leven” ingaan is niet mijn ding. In ieder geval had ik het kapotte strijkijzer in Heiko zijn werkplaats neergezet. Misschien dat hij er toch nog eventjes naar zou willen kijken. Dat wilde hij wel. Al was het alleen maar om te zien, hoe zoiets in elkaar zit. Kapot maken kon hij niets meer, want dat was het al. Zo ging hij vanmiddag eens op onderzoek uit. Als eerste deed hij de stekker in het stopcontact, om met eigen bevindingen te kunnen constateren dat het apparaat was “heen gegaan”. Maar wat schetste zijn én mijn verbazing? Het strijkijzer deed het weer! Wel rook het erg naar kaarsvet, echter na een tijdje was dat over en deed ie het gewoon. Nou ja zeg. Sejit! Nu kan ik weer vrolijk verdergaan met strijken. Ehhh… vrolijk…?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.