Stervenskoud in de wind

Stervenskoud in de wind


Nadat ik dinsdag, samen met Håkan, aan het werk was geweest voor Örtengren in de plaats Ödeshög konden we dat woensdag voortzetten. Dinsdag deden we dat werk in een heerlijk zonnetje. Het snoeien van de 6 fruitbomen koste veel tijd en zodoende moesten we een dag later daar opnieuw naartoe. Er was nogal wat achterstallig onderhoud aan die bomen en je moet elke tak één voor één bekijken en eventueel snoeien. De klant, waarvoor we de bomen snoeiden, heeft een landbouwbedrijf, net eventjes buiten Ödeshög. Hij verbouwt aardappelen en aardbeien. Ik zag op de weg naar de boerderij bordjes staan met de tekst “Zelf plukken”. Misschien een idee voor ons voor de zomer? De boer was zelf druk bezig met het uitrijden van meststoffen. De boerderij en de daarbij liggen boomgaard was omringd door landbouwgronden. Zodoende was er geen enkele bescherming tegen de wind. Het vroor 3 graden, maar door die wind voelde het aan als -10. Ik had het werkelijk stervenskoud. Gelukkig had ik warme koffie mee en voldoende brood, alleen ik had net één laagje te weinig aangetrokken onder mijn jas en vest van Örtengren. De pauzes in de beschutting van de auto waren een welkome onderbreking van het werk. Ik geloof niet, dat ik het ooit zo koud heb gehad. Tegen 13:00 uur waren we daar klaar en stapte ik dankbaar weer in de auto. We reden toen naar het centrum van de plaats Ödeshög, om bij de zoon van de boer nog een paar bomen in de achtertuin te snoeien. De zoon woonde daar nog maar net en de vorige eigenaar had de bomen gewoon laten groeien en groeien. De bomen waren zodoende omhooggeschoten en het model was volledig weg. Gelukkig lag deze woning en tuin heel beschut, zodat we geen enkele last meer hadden van de wind. De rest van de dag waren we daar actief.

2 gedachten over “Stervenskoud in de wind

  1. Hier ook al zo koud!!!! Van mij mag het echt wat warmer worden.
    Denk je het ene moment lekker je dunnere jas aan te kunnen trekken, de andere dag trek ik mijn veren jas weer aan met een dubbele sjaal om mijn nek. Want kan niet tegen kou in hals en nek!!!!

    Heiko, geen leuk werk met die kou dus.
    Maar voor de volgende keer meer wolletjes onder je kleding aantrekken….. Brrrrrrr

  2. De maand april doet wat hij wil. Dat gezegde is duidelijk van toepassing Wilma. Het is inderdaad de ene dag heerlijk weer en kun je de extra warme trui thuislaten en de volgende dag moet het thermo ondergoed weer aan. Daar was ik niet goed op voorbereid deze keer. Lesje geleerd, maar wel een heel koud lesje…. Als ik er aan terugdenk krijg ik het weer koud. Brrr.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image