Stekeltje, het egeltje spreekt!

Stekeltje, het egeltje spreekt!


Wanneer je een Facebook-account hebt, heb je het wellicht gelezen. Voor diegene, die dat niet heeft:
“Oproep van Stekeltje, het egeltje. Kijk uit op de weg, met mijn kleine pootjes kan ik niet zo hard rennen om me uit de voeten te maken. Als je me in je tuin ziet: ik vind kip of gearomatiseerd kattenvoer erg lekker, het liefst nat voer. Vers water is altijd goed voor me. Maar nooit melk, daar zit lactose in en daar kan ik niet tegen, ik word er zelfs ziek van. Zet geen pesticiden op je gazon. Een heel groot gevaar voor mij is de grasmaaier. Tot mijn grote verdriet heeft die één van mijn zusjes in stukken gehakt. In de tuin ben ik geen sloper. Nee ik help juist, omdat ik o.a. de slakken opeet, die de plantjes slopen. Ziet u een ziek soortgenootje van mij: help ‘m dan, de dierenambulance is dan de beste optie. Dank jullie wel namens mijn hele stekelige familie. Wij zijn ondanks onze stekels zeer vriendelijk. Met jullie hulp hopen wij de aankomende winter ook weer door te komen. Groetjes van Stekeltje.” Is dit niet lief? Vond ik ook. Te lief om het niet te vermelden… en dat we er ook iets mee doen…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.