Statistieken
  • 0
  • 1
  • 31
  • 411.103
  • 1.138
  • 61
  • 1.224

  
Vanochtend kregen we al vroeg een telefoontje vanuit Hoogezand. We hadden via WhatsApp al even weer contact gehad omtrent de gezondheid van mijn vader. Mijn moeder schreef terug, dat ze later op de ochtend ons zou bellen, omdat de pedicure er nu zat. Die mag blijkbaar met de versoepeling van de corona maatregelen weer haar huisbezoekjes opstarten. Ze had meteen aan mijn moeder gedacht als een van haar eerste klanten. Dat vond mijn moeder erg fijn, want haar voeten zijn erg pijnlijk en na een behandeling door de pedicure voelt het allemaal net weer een beetje gemakkelijker. Toen deze dame weg was belde mijn moeder ons en vertelde, dat ze de huisarts al hadden gebeld vanochtend en dat die inmiddels ook al was geweest. Mijn vader voelt zich al enige dagen niet lekker en de afgelopen nacht én vanochtend was het opnieuw erger geworden. Een beetje algehele malaise. Erg moe, krachteloos en daarbij ook koorts. De huisarts was gelukkig snel gekomen en schreef meteen medicijnen voor. Die werden later op de ochtend gebracht. Het bleek een inhalator te zijn, om de longen vrij te maken en een antibioticakuur. Waarschijnlijk denkt de huisarts aan een ontsteking. De kuur zou vrij snel aan moeten slaan, maar als er donderdag nog geen resultaat was konden ze opnieuw bellen. We hopen uiteraard maar, dat de kuur inderdaad snel aanslaat en dat mijn vader weer snel de oude is.

Vorige week hadden we al op de weer-app gezien, dat er deze week sneeuw zou komen. Volledig onvoorstelbaar en ongeloofwaardig. Zo werd die voorspelling door ons beoordeeld. “Ze zijn flink in de war bij de Zweedse KNMI” was onze reactie. Het is immers half mei en de eerst jonge vogeltjes liggen alweer in hun nestjes. Nog een weekje en dan vliegen ze uit! Maar, de deskundigen van de Zweedse KNMI hadden het juist! Verspreid over de dag kwamen er enkele fikse sneeuwbuien voorbij. Belachelijk! Vorige week korte broeken-weer en nu wintermutsen-op, handschoenen-aan en sjaal-om weer. En geen eenvoudig buitje! Nee een heuse sneeuwstorm, zoals we die gedurende de afgelopen winter maar nauwelijks hebben gehad. Gelukkig was het wel natte sneeuw en was het wit geworden gras binnen een half uur weer groen, maar toch. Verplicht binnen blijven en alternatieve bezigheden zoeken.
 
Enkele dagen geleden kregen we een berichtje via de mail, van PostNord. Ze hadden een pakketje voor ons en wilden even overleggen wanneer ze die het beste zouden kunnen bezorgen. Oh? Nieuwe service? We begrijpen tot op dit moment nog niet precies hoe dat nu werkt met pakketjes. De ene keer komt de postbode er mee aan de deur. Een andere keer wordt er getoeterd ten teken, dat er een pakje in of bij de brievenbus ligt. Meestal moeten we de pakjes afhalen bij het postagentschap bij de Preem in Tranås. Het formaat van de pakjes maakt niets uit. Soms is het een heel klein pakje wat we af moeten halen en een groter pakje wordt dan weer thuisbezorgd. Het lijkt op volledige willekeur. Via het mailtje van PostNord konden we aangeven welke dag ons het beste paste. We konden op een link klikken en via de pagina op hun website kozen we voor de eerste de beste mogelijkheid, namelijk op dinsdag. Vandaag.

Meteen daarna kwam er een bevestiging via de mail, dat ze het pakketje op dinsdag zouden brengen. Keurig geregeld tot zover. Ín de mail stond dat ze tussen 10:00 en 17:00 uur lang zouden komen. Oftewel de hele dag in huis blijven? Nee, want bij het maken van de keuze voor de levering dag kon je ook aangeven of het akkoord was dat het pakketje bij de voordeur werd neergelegd als we onverhoopt niet thuis zouden zijn. Ja hoor, geen probleem. Nu het portaaltje bij de voordeur wind- en waterdicht is kan er met een gerust hart een pakje worden neergelegd. Op het normale tijdstip, ´s middags tussen een en twee, kwam de blauwe PostNord auto en bracht de post én het pakketje. Keurig volgens afspraak. In het pakketje bleken 5 van mijn nieuwe boeken te zitten. De 5 stuks die je contractueel ontvangt als auteur, nadat het boek is uitgekomen. Boek 3 is een feit! Het is te bestellen via diverse sites! We hadden het pakje nog maar nauwelijks uitgepakt of er kwam weer een mailtje binnen van PostNord met de tekst “Uw pakketje is bezorgd”. Complimenten hoor, PostNord. Goed georganiseerd. En de boeken? Een mooie cover heeft de uitgever ervoor gemaakt. Het past in de lijn van het vorige boek. Modern, fris en rustgevend.

Tussen de sneeuwbuien door kon er nog even getrimd worden. Nee niet fysiek, maar met de motor-trimmer. Het onkruid achter de caravan en achter het trollenhuisje was het doelwit. Dat willen we eraf maaien en daarna het terrein een beetje uitvlakken. Het gaat om een stuk tuin van 11 bij 18 meter en nadat het onkruid eraf is én het is redelijk vlak, gaan we daar graszaad inzaaien en het vervolgens meenemen met het wekelijks grasmaairondje. Zo wordt de tuin ineens een stuk groter en wordt het geheel ruimtelijker. Als dat project klaar is gaan we het gedeelte vóór het trollenhuisje, richting de weg, schoonmaken. Een paar berkenbomen zullen dan ook geveld worden en het zicht op ons huis wordt daarmee een stuk beter. Ach, het houd je van de straat zeg maar. Nadat er twee meters waren getrimd, geharkt en uitgevlakt kwam er weer een behoorlijke regen, natte sneeuwbui aan en was het werken buiten over. Althans, als het niet moet, dan liever niet. Dus snel naar binnen en samen een kop koffie gepakt. Morgen zien we wel weer. Vandaag verder rustig aan.
 
Terwijl Heiko zich in de tuin vermaakte ging ik verder met de selectie van de foto´s voor het fotoalbum, het jaarboek over 2019. Maar niet voordat de website weer helemaal up-to-date was. Onderwerpen zijn er genoeg voor de website, maar over al die verschillende onderwerpen moeten natuurlijk wel goed leesbare stukjes tekst gemaakt worden. Soms vergt het ook nog de nodige research via Google. Tevens is het zo, dat we bij ieder onderwerp foto´s plaatsen. En juist die foto´s erbij zoeken, verkleinen, bewerken en uploaden kost veel tijd. De ene dag lukt het plaatsen van een bericht wel en de volgende dag schiet het erbij in. Dan heb je zomaar ineens een achterstand van drie of vier dagen. Nu is alles weer bijgewerkt en gaan we uiteraard proberen dat zo te houden. Ondertussen verstrijkt de beschikbare tijd voor het maken van het foto-jaarboek. De mooie aanbieding van Önskefoto loopt tot en met zondag…

Een ander tijdrovend klusje was het opnieuw installeren van een paar apps op mijn nieuwe telefoon. Met name de BankID app waar je hier in Zweden feitelijk niet zonder kunt. Dat ging niet zonder slag of stoot. Met uiteindelijke hulp via een chat met een medewerkster van Handelsbanken is het gelukt. Er moest een bestandje geüpload worden via de site van Handelsbanken. Iets van een update naar Windows 10 en daarna liep het weer als vanouds. Ja, vind dat maar. Nu is alles volgens mij weer helemaal als vanouds en kan ik met dit toestel weer hetzelfde als met het oude toestel. Én meer. In ieder geval heb ik nu 4x zoveel intern geheugen, waardoor ik niet zo snel de melding zal krijgen “Geheugen is vol”. Ook de camera die erin zit maakt erg mooie, scherpe foto´s. Beter dan die van het oude toestel. Daar ben ik als fervent fotografe erg blij mee. Mocht het onverwacht gebeuren, dat mijn fotocamera´s thuis blijven, heb ik mijn mobieltje nog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.