Statistieken
 • 0
 • 1
 • 32
 • 410.972
 • 1.135
 • 61
 • 1.218


Het plan was om vandaag tegen 10:00 uur met de caravan van huis weg te rijden. De gevonden camping ligt in het plaatsje Läppe, ongeveer 45 minuten ten oosten van de grote stad Örebro. Grappig detail: precies onder deze plaats zagen we op de detailkaart, die we op de camping vonden, een streekje vermeld staan met de naam “Björkhaga”. Is dat toeval of is dat toeval? Maar goed, de planning werd niet gehaald, omdat we ons beiden nog even wilden douchen en omdat de laatste etenswaren nog van huis naar de caravan moesten, watertank vullen, caravan achter de auto koppelen, extra spiegels eraan, spulletjes voor de dames klaarzetten en nog een paar dingetjes. Ze zouden niet zoveel tijd in beslag nemen.

Nee, nee… Maar niet getreurd, we stonden immers absoluut niet op tijd en het maakte ook helemaal niets uit of we nu om tien uur of om elf uur wegreden. En ja, het werd elf uur. Als laatste gingen we samen met Jikke en Ebba de kelderhal in, waar hun eten en drinken voor de komende dagen staat. Beide dametjes hebben toegang tot de kelderhal, kelder, stookhok en werkplaats en daarmee vertier genoeg. Nee, het is uiteraard geen tuin, maar ze mogen zondag “de schade” weer volop inhalen. Ze kregen nog een handjevol kattensnoepjes, een (tijdelijk) laatste aai over hun koppies en een lekkere knuffel en toen deden we de deur achter ons dicht.

Volgens Google Maps zou de reis ongeveer 2,5 uur in beslag nemen. Dat was dan wel de route via weg 32 naar Tranås – Sommen – Boxholm – Mjölby, daar de snelweg E4 op richting Linköping – Norrköping en na Norrköping in plaats van naar Stockholm, richting het noorden. Wij kozen, uiteraard zou ik bijna willen zeggen, voor de toeristische route. Via Eksjö – Österbymo – Kisa – Linköping en daarna wel de aanbevolen route. Een prachtige route. We kenden die namelijk, omdat we die vorig jaar al eens tot Linköping hadden gereden. We zijn er beiden van overtuigd, dat de omgeving rond Kisa wel héél erg mooi is! Onderweg zijn we twee keer gestopt voor een fika, koffie met koekjes. We hadden immers geen haast. Het was leuk, om alles weer uit te proberen: water, gasstel, toilet én natuurlijk de koffie! Het smaakte ons goed hoor. We kozen er de beide keren voor, om in de buurt van een meertje te zitten. Daar zijn er genoeg van en met de temperaturen van vandaag wel lekker, wanneer de wind over het water kwam. Beide keren waren de rustmomenten en -plaatsen goed gekozen.

De door Google Maps berekende tijd van 2,5 uur hebben we bij lange na niet gehaald. Ten eerste was het een langere route dan voorspeld (omdat we de toeristische weg namen), ten tweede waren het 70-80 km wegen, ten derde rijd je sowieso niet zo hard met een caravan en ten vierde hebben we twee keer een fika gehouden. Zodoende reden we om half vier, vierenhalf uur na vertrek uit Ödarp, de camping op. Onze route én rijstijl kostte twee uur extra. Probleem? Nee hoor, geen enkel probleem. De route was immers prachtig en daarvan hebben we met volle teugen genoten. Daarvoor heet het toch “een uitje”. Geheel relaxed zochten we op deze camping de receptie op, om een plekje toegewezen te krijgen. Er was, voor zover wij konden zien, genoeg ruimte, Toen we aangaven dat we drie dagen wilden blijven werd de spoeling ineens dun(ner). Plekje 67 of 71 konden we nog kiezen. Wij kozen geheel willekeurig voor 71.

Dat bleek een prima plekje te zijn. De deur van de caravan naar het westen, wat betekende, dat we lang konden genieten van de zon, die ons de komende dagen volop beloofd werd. Nadat de caravan waterpas stond en de stroom aangesloten was, werd koffie gezet en konden we daarom in de volle zon genieten van een kopje koffie. Onze mini vakantie was begonnen! Daarna liepen we samen een rondje over de camping en over het strand, om eens goed te ontdekken waar we nu eigenlijk terecht waren gekomen. Het is een mooie, ruim opgezette camping, met naast kampeerplekken ook heel veel stugas. In allerlei soorten en maten. De camping is gelegen aan een groot meer, genaamd Hjälmaren, met veel mogelijkheid om te (zonne-)baden. Na onze wandeling ging Joke met het eten aan de slag. Alles werkte, alles wat we nodig hadden was aanwezig en zodoende kan ik Joke vanaf deze plaats, een compliment geven voor planning en organisatie. Het eten smaakte ons goed, zo in de buitenlucht. Meteen na de afwas liepen we nogmaals even naar het strand, om de ondergaande zon op de foto te zetten. Het meer ligt ten westen van ons en aan de overkant van het meer ging de zon dan ook onder. Een mooie oranje gloed op het meer was het gevolg. Een teken dat de dag ten einde was. Een mooie dag!
[slideshow_deploy id=’40544′]

2 gedachten over “Slideshow – Paar-daagjes-weg-bestemming bereikt!”
 1. Heb weer genoten van jullie verhaal en de vele foto’s.
  In gedachten was ik zelf op die plekken, zo geweldig daar…….
  Hoop toch een keer weer naar het noorden te kunnen gaan met Jan.
  Zou er nu al zin in hebben…. helaas, we moeten nog ff wachten.

  Maar jullie hebben weer even kunnen genieten van de caravan en de omgeving iets noordelijker.
  Misschien in het najaar nog even een paar dagen weg? Er is nog zoveel moois te zien!

  1. We zullen nog meer verhalen en foto´s plaatsen over ons verblijf bij het meer Hjälmaren, Wilma. Er was zoveel moois te zien! Wij hopen met jou, dat jullie deze kant nog een keer op kunnen komen. Wij zijn zeer zeker voornemens om vaker korte uitstapjes met de caravan te gaan maken en wachten daar niet mee tot het najaar hoor. Misschien volgende week al wel weer, na midsommar. Hopelijk is het bij jullie in Nederland ook mooi weer nu en kunnen jullie lekker buiten zijn. Gr. Heiko

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.