Slechtere ogen: nieuwe bril!

Slechtere ogen: nieuwe bril!

imagesXVIR5PBB      267
Reeds enige jaren ben ik, als 50-plusser, brildragend. En af en toe voel je, dat je je ogen weer eens moet laten testen. In mijn bril heb ik zogenaamde leesstukjes en ik merkte, dat ik steeds verder onderlangs moest kijken om het allemaal scherp te zien. Dus maar even naar (in dit geval) Specsavers, aan de Langestraat in Winschoten. Vanmorgen om elf uur kon ik langskomen voor de oogmeting. Na ongeveer drie kwartier en heel veel verschillende glaasjes voor de ogen te hebben gehad kwam de uitslag. Zoals verwacht: een verslechtering van de ogen met 0,5. Nieuwe glazen. Mijn eerste reactie was “Doe maar in hetzelfde montuur.” Dat kon wel, maar dan moest ik de bril twee weken missen. Het werd namelijk opgestuurd naar de fabriek. Twee weken is wel heel veel en een “oude”, tijdelijke bril heb ik niet liggen. Toen dacht ik even na en bood ik aan, om zélf “even” langs die fabriek te rijden. Daar een uurtje of twee wachten, om vervolgens met een beter kijkvermogen weer terug te kunnen rijden. Maar die vlieger ging niet op. De fabriek staat in Hongarije! En daarmee geen andere optie, dan een nieuw montuur uitzoeken. Dat doe ik liever niet alleen, want Joke moet er immers de hele dag tegenaan kijken. Daarom zijn we ‘s middags samen naar Winschoten gegaan en hebben we samen een nieuw montuur uitgezocht. Maar goed dat Joke mee was, want dit montuur had ik zelf nooit uitgezocht, niet eens uit de rekken gepakt zelfs. En toch vond ik hem leuk en voelde hij goed. Als trouwe ANWB-klant kreeg ik trouwens maar liefst vijfentwintig procent korting over het totaalbedrag van de bril en mocht ik een zonnebril op sterkte uitzoeken. Dat was een behoorlijke verrassing! Tja, over twee weken zul je hier pas zien wat het geworden is. Al nieuwsgierig?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta