Skurugata: veel wind

Skurugata: veel wind


Het was zonnig, maar niet al te warm. Toch wel lekker om even weg te gaan, maar wel met een lange broek aan én een jas mee. Het eerste plan was “de Fornborg”, te bezoeken, nabij de plaats Hullaryd, Aneby. Daar waar ik Joke op 11 januari 2011 ten huwelijk vroeg. Maar de vorige dag had het flink geregend en dan is het daar onderaan de berg, waar de wandeling naar de top én het prachtige uitzicht begint, erg drassig. Dat doen we dus later wel een keer. Als het een paar dagen droog is geweest. Alternatief? Naar de kloof Skurugata. Net buiten de plaats Eksjö. Picknickmand mee met koffie, fris, broodjes en koeken. En uiteraard voor Pantro (bijna) nét zo’n portie.

Na een goed half uur waren we daar aangekomen en bleek het lekker rustig te zijn. Alle picknickbanken waren vrij. Er stonden slechts drie auto’s, één camper en er liep net een grote touringcar bus leeg. We pikten een picknickbank in, die in de zon stond en genoten met z’n tweeën in alle stilte en rust van de lunch. Daarna liepen we nog even naar de grote hoge rots, van waaraf je een schitterend uitzicht hebt. Maar de wind was daarboven zo erg, dat we er slechts enkele minuten verbleven.

Een paar foto’s later zaten we weer in de auto. Ineens ging het signaal van de telefoon. Een sms-bericht van de makelaar. Ons bod van SEK.400.000,- (op het huis in Ödarp) was door de verkopers afgewezen. De minimale verkoopprijs was SEK.450.000 SE. Iets voor ons om over na te denken. Feitelijk hadden we dat al gedaan en willen we best SEK.450.000,- voor dat grote huis betalen, maar dan nog wel eerst een tweede bezichtiging. Dat laatste geven we terug aan de makelaar en we spreken af voor morgen. ‘s Middags om kwart over drie. Spannend…   Trouwens: nog een heel goed gesprek met Pantro gevoerd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta