Situatie maag verbetert weer iets

Situatie maag verbetert weer iets

   
Gelukkig gaat het vandaag weer iets beter met Joke. Gisteren was het echt ernstig mis met haar maag en darmen. Nu lijkt het weer een beetje gemakkelijker te worden. Het houdt nog niet over, dus opnieuw een dagje heel rustig aan en niet te veel eten en niet te veel drinken. Ze bracht de dag half op de bank door. Zo af en toe even zittend lezen of even voor een poosje achter de laptop. Ze wilde nog graag een enkel item op de website plaatsen, omdat het anders erg ver achter komt. Dat is gelukt en nog een klein dingetje meer. Een van de gehaakte kleedjes was stuk. Op meerdere plaatsen en daarmee ging ze even de kelder in, om daar met naald en draad aan de slag te gaan. Binnen een kwartiertje was ze terug. Bezweet en al. Die kleine inspanning was eigenlijk toch weer net even te veel voor haar. Daarmee hielden haar activiteiten alweer op voor vandaag. Hopelijk voelt ze zich morgen weer een beetje beter.
 
Vandaag heb ik het prefab wandje in het portaal bij de voordeur geplaatst. Dat wandje was nu drie keer geverfd en kon op z´n eindbestemming gezet worden. Met een steekkar kon ik het stukje wand zonder al te veel tilwerk verplaatsen. Met alle gebruikte materialen erop was het best een behoorlijk gewicht geworden. Gelukkig ging het met de steekkar prima en kon ik het wandje moeiteloos rond het huis rijden en de 6 treden van de betontrap omhoog trekken. Nog even de sluitlat vastzetten en klaar. Mooi geworden. Blij mee! Daarna liep ik naar de houtcontainer, waar ik de oude dubbele ramen van onze woonkamer had opgeslagen. Die zijn vorig jaar in mei vervangen door nieuwe en die oude had ik bewaard. Een set van twee dubbele ramen had ik reeds van elkaar los gemaakt en een enkele raam met kozijnhout wordt nu bovenop het wandje geplaatst. Tenslotte moet er rondom het raam het een en ander afgetimmerd worden en dan is één kant van het portaaltje dicht.
 
Het feit, dat ik nog vier kruiwagens met hout uit de houtcontainer heb gehaald en in de bak, waar precies een m3 stookhout inpast, in het stookhok heb gelegd, is eigenlijk niet noemenswaardig. Wel, dat we zo we zo langzamerhand door de voorraad zakken met 16 kg pellets heen raken. Om die reden wil ik nu iets meer op hout gaan stoken. Daar ligt nu nog zo´n 20 m3 voorraad en dat heb ik niet voor niets klaargelegd met bloed, veel zweet en een paar tranen. Oh ja én met een zere rug van het sjouwen, kloven en stapelen. Als we op pellets stoken verbruiken we ongeveer 1 zak per dag op dit moment. Het is namelijk nu niet zo koud. En één zak per dag betekent, dat we nog voor 30 dagen voorraad hebben. Een nieuwe bestelling kan ik via de website van de fabrikant plaatsen en binnen twee weken hebben we het daarna achter het huis staan. Geen paniek dus. Maar als ik thuis ben kunnen we net zo goed op hout stoken. Ik moet er alleen even alert op zijn, dat ik elke 2,5 uur nieuwe blokken hout op het vuurtje in de ketel gooi.
 

2 gedachten over “Situatie maag verbetert weer iets

    1. Dankjewel Wilma. We zijn er ook blij mee tot zover. De linkerkant is nu dicht en juist vanuit die richting komt het vaakst de wind. Het is echter nog lang niet af en vandaag gebeurt er helaas niets omdat het de hele dag al regent. Maar zodra het kan gaat Heiko vast weer verder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.