Seizoenwerk weer begonnen

Seizoenwerk weer begonnen


Vandaag mocht ik eindelijk weer een keer voor het uitzendbureau voor 55+ aan het werk. Ik kreeg een paar dagen geleden een telefoontje van Leif. Hij vroeg me of ik in Vetlanda een paar bomen wilde snoeien. Ja natuurlijk wel. Geen probleem. Het waren een stuk of 6 en na het snoeien mocht het snoeihout naar “Majbrasan”. Op 30 april of 1 mei worden in Zweden grote vuren ontstoken (vergelijkbaar met de Nederlandse paasvuren). Eenieder kan er tuinhout naar toe brengen en de mevrouw die de bomen gesnoeid wilde hebben, wilde ook graag een bijdrage leveren. En daarvoor mocht ik op komen draven. Om 09:00 uur was ik aanwezig en kon ik beginnen. De bomen hadden veel achterstallig onderhoud, dus het koste veel tijd om licht in de bomen te krijgen. Anderhalf uur per boom was niets. De grap is, dat je begint te snoeien en bijna niet meer kunt stoppen. Steeds zie je op een afstandje weer ergens een “pluk” en ga je weer verder. Maar op een gegeven moment moet je wel verder naar de volgende boom.

De drie bomen achter het huis waren dood. Daar viel niet veel meer aan te snoeien. Daar kon de zaag in. Dat scheelde veel tijd. Toch vond ik tegen 16:00 uur dat het we voldoende was voor deze krasse knar. Gereedschap bij elkaar gezocht, bultjes takken verzameld vooraan bij het hek en tegen de opdrachtgeefster gezegd dat ik volgende week woensdag terug kom. Er moet nog één boom om, twee stammen korter én een hoge fruitboom moet flink teruggesnoeid worden. Ik neem dan een kettingzaag mee voor de stammen en een ladder voor het aftoppen. Voordat ik naar huis ging ben ik nog even langs kantoor gereden en Leif de hand geschud. Tevens afgesproken dat ik volgende week woensdag terug kom. Waarschijnlijk voor twee uurtjes. Hij zou zorgen dat er dan nóg een paar klussen voor mij zijn, zodat ik een volle dag in Vetlanda heb. Anders is de reistijd net zo lang als de werktijd en dat is een beetje onevenredig veel. Met een fijn gevoel reed ik huiswaarts. Even weer iets anders én een tevreden klant.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta