Schilderen op hoogte – II

Schilderen op hoogte – II

 
Gisteren had ik een deel van het schilderwerk afgekregen, maar nog lang niet alles. Vanochtend ging ik daarom verder. Eerst maar weer in het bakje, met al mijn benodigdheden en omhoog. Als eerste nam ik het zolderraam onder handen. Die had gedeeltelijk nog nooit verf gezien of gevoeld. Te zijner tijd komt hier een nieuw raam in, die staat al op zolder, maar dat moet nog even wachten. Toen kon het doucheraam worden geverfd en tenslotte het wc-raam. Vervolgens het laatste stukje van de dakgoot en de hemelwaterafvoer. Er was overigens weinig kracht voor nodig, om de oude verf overal af te halen. Dat was al meerdere jaren geleden voor de laatste keer geschilderd volgens mij.
 
Toen was het tijd om de skylift te verplaatsen naar de voorzijde van het huis, omdat ik het slaapkamerraam ook nog onderhanden moest nemen. Auto ervoor en naar de juiste plek manoeuvreren. Ja, echt manoeuvreren, want ik kon ook maar nét overal bij langs. Ik moest immers voorbij de perenboom (zonder die te raken), de trap bij de voordeur, terwijl ik daarna niet verder kon, omdat er een seringenboom in de weg stond. Op het moment, dat ik toch op de juiste plaats stond, poten van de skylift uitgeklapt en opnieuw omhoog. Dat klusje ging goed. Alleen wilde ik de linkerkant van de windveren aan de noordzijde van het huis vervolgens doen. Maar hoe ik het ook probeerde, ik kwam niet dicht genoeg bij de gevel, om met het bakje uiteindelijk helemaal boven te kunnen komen. Zonder dat de skylift wilde gaan kantelen.
   
Hij piepte bij bijna elke beweging en dat betekende, dat er onvoldoende stabiliteit was. Zelfs nadat ik de skylift voor de carport, terras zeg maar, had gereden. Het ging niet. Jammer! Ik had namelijk verwacht om in ieder geval de noordelijke gevel helemaal te kunnen doen en het kozijn van de achterste overloop. Echter was het onverantwoord, om dat met deze skylift te doen. Laat staan de zuidzijde van het huis, want die moet immers ook nog. Daar moet uiteindelijk een skylift ongeveer 7 meter uit de gevel komen te staan, om vervolgens over het dak van de veranda 9 meter (!) omhoog te moeten richting de windveren. Er zit niets anders op dan het huren van een grotere, zwaardere skylift om deze klus af te kunnen maken. Toch is er weer een klein stukje van het verfwerk afgemaakt. Langzamerhand komen we er heus wel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image