Schaar d’er in!

Schaar d’er in!

WP_20160722_15_17_07_Pro
Een paar weken geleden had ik stof voor gordijnen gekocht. Niet voor hier, maar voor in het gastenverblijf van “Rolsberg”. Mooie, dichte vitrage. Ze waren al “kant en klaar”. Maar dat betekende niet, dat ik er niets meer aan hoefde te doen. In tegendeel. Omdat we voor banen gaan, die niet dicht hoeven, konden de gordijnen middendoor. Ook weer niet helemaal, want de onderkanten moet ik nog gebruiken voor een gordijn voor de deur én voor de schuur. Dus even goed berekenen waar ik nou precies de schaar in moest zetten. Stel je voor, dat ik het net zó zou knippen, dat die stukken te klein worden. Gelukkig kan ik nog redelijk rekenen. Nu de naaimachine terug is kon ik aan de slag. Het knippen verliep voorspoedig en zoals het nu lijkt is alles volgens berekening. De banen voor de ramen zijn klaar. De rest kan ik hier niet doen, omdat ik de afmetingen niet heb. Wat ik wel heb is de spiralen die moeten worden gebruikt, inclusief haakjes. En om niet de naaimachine mee te hoeven nemen heb ik gekozen voor een “strijk-zoom”. Een band met aan beide kanten lijm, die door de hitte van de strijkijzer gaat plakken. Zo kun je tegenwoordig ook zomen aanbrengen. Te gek. Kopspelden mee, scherpe schaar mee, centimeterband mee. Verder in “Rolsberg”!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta