Scan met gebak?!?

Scan met gebak?!?

  
De wekker ging af. Om 07:00 uur. We zijn toch op vakantie? Ja, maar vanmorgen hebben we afgesproken, dat we met mijn ouders meegaan naar het ziekenhuis. Mijn moeder moest daarnaartoe om een MRI-scan van haar hoofd en nek te laten maken. Op verzoek van de neuroloog. Ze moest om 09:15 uur in het ziekenhuis te Scheemda zijn. Een ontbijtje en daarna stapt we in de auto en reden we onder de snelweg, de A7 door. We zien én horen meteen de vele tractoren en vrachtauto´s op de snelweg. Het is de actiedag van de bouw én de boeren. Aanvankelijk was het plan van de boeren om distributiecentra te gaan blokkeren, maar die actie werd door de rechter verboden. Daarom waren er nu meer individuele acties en werden onder andere enkele grote grensovergangen geblokkeerd, alsook de havens van Delfzijl en Rotterdam. Er stond een grote file vanaf Zuidbroek tot aan Groningen. Froukje zou deze ochtend auto´s inhalen, in plaats van andersom! Wij konden de file ontwijken door ónder de A7 door te rijden en daarna meteen Hoogezand in te rijden. Om 08:30 uur waren we bij hen en sprongen ze meteen in de auto. Joke bleef in hun huis, om daar alvast een aantal voorbereidingen te treffen voor onze reis van morgen. Dan gaan we namelijk terug.
  
Met mijn ouders in de auto reed ik via Sappemeer richting een oprit van de A7. In mijn hoofd had ik al een alternatieve route om in Scheemda te kunnen komen, mocht de oprit geblokkeerd zijn met tractoren. Dat viel echter gelukkig mee. Richting Bad Nieuweschans was de weg namelijk vrij. Zonder problemen bereikten we het nieuwe ziekenhuis in Scheemda. Omdat we zo vroeg waren, bijna drie kwartier te vroeg, was mijn moeder vrij snel aan de beurt. Ruim een uur later konden we het ziekenhuis alweer verlaten. Toen we buiten kwamen zagen we de enorme stroom vrachtauto´s en tractoren op de A7. Nu richting Bad Nieuweschans. Nou ja zeg! De weghelft richting Groningen was nu vrij! Opnieuw konden wij zonder problemen over de A7, ditmaal terúg naar Hoogezand. Daar had Joke inmiddels de koffie klaar en het gebak gesneden. Want het was vandaag de verjaardag van mijn moeder.
 
Ze werd vandaag 84 jaar oud! Dat was ook de reden waarom wij naar Nederland kwamen. De koffie en het gebak smaakten prima en toen was het ook tijd voor een paar cadeautjes. Net als in augustus bij mijn vader hadden we een verhaaltje gemaakt om een aantal presentjes. Met nummer in het verhaal, die overeenkwamen met de nummers op de pakjes. En die moest ze er, met hulp van mijn vader, bij zoeken en open maken. Na het uitpakken kwamen er hapjes op tafel en drinken. Omdat de dag anders dan anders was begonnen werd de indeling van de dag ook helemaal anders. Zo aten we ons warme eten pas om 14:00 uur. Voor de dames aardappelen met bloemkool en voor ons aardappelen met spinazie. Uiteraard geserveerd met een lekkere, zelfgemaakte gehaktbal.
 
Na de afwas kon ik nog even met Ziggo bellen om te proberen de vaste telefoon weer aan de praat te krijgen. Het nummer was van KPN overgezet naar Ziggo, maar die moesten in het modem nog iets softwarematigs overzetten bleek uiteindelijk. En duurt ongeveer 3 werkdagen… Zucht. Beetje jammer, want nu kon mijn moeder op haar verjaardag niet gebeld worden en zodoende geen felicitaties in ontvangst nemen. Erg jammer, want 84 jaar oud word je maar één keer. Gelukkig wisten een aantal haar mobiele nummer! Daarop kreeg ze telefoontjes en berichtjes van familie en vriendinnen. Omdat wij de volgende ochtend op tijd wilden gaan reizen konden we het helaas niet te laat maken. Daarom stapten we tegen 17:00 uur al op. Het afscheid was opnieuw emotioneel. We beloofden om weer vaak te bellen…
 
We reden nog even via het winkelcentrum. Daar kochten we een paar droge worsten voor thuis én voor Geert en Froukje. Ook ging er nog een zak oliebollen mee voor vanavond bij de koffie! Bij Geert en Froukje werden de oliebollen meteen getest en oké bevonden. Daar zaten we nog eventjes te verhalen tot we nog even een paar dingetjes bij elkaar zochten. Zodat we dat morgenvroeg niet meer hoefden te doen. Alles wat we hadden gekocht stond grotendeels al in de auto, daarmee morgenvroeg alleen de koffers, camera en tas. Oh en een thermo met koffie! Uiteraard werd die gevuld bij Geert en Froukje. En toen kwam daar ook wederom het onvermijdelijke moment: gedag zeggen. Ons plan was om de volgende ochtend om 03:30 uur weg te rijden en dan zouden we deze twee niet zien. We zeiden derhalve vanavond al gedag tegen deze twee kanjers! De gastvrijheid was wederom geweldig, de gezelligheid super, het eten heerlijk, de matrassen prima Al met al een fantastisch B&G. Lieve Geert en Froukje, weer bedankt voor alles en graag tot ziens (in Zweden)!

2 gedachten over “Scan met gebak?!?

  1. Heiko, gefeliciteerd met de verjaardag van je moeder! Leuk dat jullie het nu ook konden vieren.
    Hoop dat je ouders nog heel veel jaren jullie bezoekjes mogen ontvangen.

    1. Dankjewel Wilma. Ja, dat laatste hopen wij natuurlijk ook. Na de emigratie hebben we beloofd er ieder jaar te zijn als ze hun verjaardag hebben. Nou, de dagen worden afgeteld hoor, zowel in Nederland als hier. Altijd weer leuk om elkaar te zien, spreken en aan te raken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.