Ruimte-zonder-bestemming wordt licht!

Ruimte-zonder-bestemming wordt licht!


Na thuiskomst van de hectische dagen in Nederland was er even een periode van rust nodig. ´s Morgens even de tijd nemen en ook de rest van de dag in een lage versnelling. Mijn werkgever had ik afgebeld: deze twee dagen zou ik thuisblijven. Maandag zien we wel weer. In de loop van gisteren ben ik begonnen met het afmaken van de lijstjes rondom de kozijnen in de ruimte-waar-we-nog-steeds-geen-bestemming-voor-hebben. De lijsten had ik net voor ons reisje naar Nederland gekocht bij Optimera, waardoor ik nu meteen van start kon.
 
In een rustig tempo en met de nieuwe koptelefoon mét radio op het hoofd kon ik dit werkje uitvoeren. Hé, lekker hoor. Een beetje zagen en timmeren en meteen resultaat zien. Tegen de tijd dat het inmiddels een beetje begin te schemeren was ik klaar. Bij alle aansluitingen van de nieuwe binnenwand op andere delen én rond alle kozijnen zaten nu lijstjes. De volgende stap was het schuren van de gehele ruimte. Dat klusje pakte ik vandaag op. De bestaande oude, donkerbruin geverfde wand, de planken aan de nieuwe wand, de lijsten op de kozijnen, de deur en de oude donkerbruine balken van het dak.
 
Tjonge, wát een stof! Gelukkig vangt de schuurmachine een heleboel stof op in de stofzak, maar toch! De bril beschermde mijn ogen, maar belemmerde tegelijkertijd het zicht. Die moest ik regelmatig schoonmaken. Nadat alles was geschuurd heb ik de wanden en de vloer gestofzuigd en tenslotte met een vochtige doek afgenomen. Toen alles schoon was kon gestart worden met het verven. Eerst alles in de grondverf. De oude wand moest van donkerbruin naar grijs en op de nieuwe wanden zat nog helemaal geen verf, dus eerst maar een laagje witte grondverf erop. Precies toen het na het schemeren richting de duisternis ging, was ik klaar. De balken van het dak deed ik als laatste. Daar kon ik zelfs in de schemering nog zien, wat ik had geverfd en wat niet. Morgen verder?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.