Rondje Vättern meer – 2019.07.19

Rondje Vättern meer – 2019.07.19

 
Vanochtend pakten we de caravan “even” in: onder andere met eten voor ons en voor Pantro, kleding (ook Pantro zijn jas) en toiletartikelen. Oplaadkabeltjes voor camera en mobieltjes niet vergeten! Heiko was verantwoordelijk voor onder meer het technische gedeelte: werkte alles op gas en stroom? Ook kwam de tank met schoonwater vol en werd alles voor het toilet zorgvuldig klaar gemaakt. Eten en drinken voor Jikke en Ebba werd klaargezet, want die bleven de komende twee daagjes in de kelder en kelderhal. Lekker koel en veilig binnen! Het klinkt alsof het in een half uurtje was bekeken. Toch viel ons dat nog behoorlijk tegen. Want nadat alles klaar was en we toch thuis een broodje hadden gegeten stond de klok op twee uur…
 
We hadden er echter een vakantieweekend van gemaakt en daarmee geen haastige toestanden. Zodoende reden we dan ook om even over twee vanuit Ödarp richting Tranås. Op dat moment veel bewolking in de lucht, echter een lekker temperatuurtje! We hadden besloten, om een rondje te rijden om het Vättern meer. Volgens betrouwbare bron ongeveer driehonderd kilometer en dat was in een weekend gemakkelijk te doen. Vanaf Tranås ging het daarom richting Gränna, de zuurstokkenstad. Terwijl we onderweg waren werden de plannen al gewijzigd. We zouden via het noorden om het meer heen gaan en aan het noordelijkste puntje van het meer een camping opzoeken. Alleen namen we op de rotonde bij Gränna de afslag Jönköping. We gingen via het zuiden!
 
Na deze drukke stad werd het gelukkig al snel weer rustiger, toen we op de weg reden richting Bankeryd. Bij Habo verlieten we deze weg en lieten we het Vättern meer ook meteen achter ons. Niet lang daarna trakteerden we ons op een lekker bakje koffie met zelfgebakken worteltjestaart. Pantro kreeg uiteraard ook heerlijk koel water en een paar lekkere koekjes. Het in- en uitstappen ging perfect, dankzij het jasje van Geert en Froukje. Lekker rustige omgeving, goeie temperatuur en uiteraard goed gezelschap. Ehhh… Die laatste is natuurlijk het meest belangrijke! We vervolgden onze weg door een prachtig gebied. Ook hier is het bosrijk en liggen vele meertjes. Uiteindelijk kwamen we uit in Hökensås. Nou niet dezelfde fout maken als dat wij deden: denken dat er Höken-sås (saus) staat. Het is namelijk Hökens-ås (beekje).
 
Een paar jaar geleden hadden we hier ook een nacht met de camper gestaan en dat was goed bevallen. Het was niet een bewuste keuze om hier nogmaals te overnachten, het was echter wel tijd om een plekje te zoeken. Nee, we zochten niet verder en kregen hier een mooie plaats toegewezen. Aan het einde van de camping, waar we meteen met Pantro het bos in konden lopen. Die kan immers niet zo ver meer wandelen. Het weer was afwisselend.  Toch nog steeds lekker van temperatuur. Wat we niet zo vaak hadden meegemaakt, was de drukte op de camping. We gingen immers vaak in het voor- of naseizoen en dan was het stukken rustiger. Toch is dit ook reuze gezellig! Na het eten, schnitzels, gebakken aardappeltjes en broccoli deden we nog even samen de afwas, werd Pantro uitgelaten en namen we later uitgebreid de tijd voor koffie met iets lekkers. We hebben genoten van onze eerste (halve) vakantiedag! Morgen verder in ons rondje om het Vättern!
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image