Rolsberg – zondag 23 oktober II

Rolsberg – zondag 23 oktober II

dsc03539      dsc03531
“Ik zie ze vliegen”. Of soms op de grond zitten. Of op een takje in de boom. Dan pak ik snel mijn camera en leg een mooie vogel, met een felrode borst, vast op de digitale plaat. Dit is een goudvink volgens mij. Prachtige kleuren! Hij is er samen met twee vrouwelijke vogeltjes. Maar hij is al weer snel gevlogen. Letterlijk en figuurlijk. En vanmiddag, nét voordat de schemering in zou treden zag ik wel een hele bijzonder vogeltje. In eerste instantie dacht ik een mini-specht. Want hij had de grootte van een vinkje. Maar toen zag ik zijn achterkant. Dat leek wel een zebra! En wat wil het geval: er bestaat wel een zebravink, maar die ziet er toch wel even anders uit. Veel meer kleuren. Nee, geen idee wat dit voor vogeltje is. Heiko neemt de foto’s mee naar een collega, die er heel veel van weet. Misschien herkent hij deze “vreemde vogel”.
dsc03662      dsc03663

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta