Rolsberg, zaterdag 13 aug.

Rolsberg, zaterdag 13 aug.

13 01 13 02 13 05
Hiep hiep hoera! Er is er een jarig! Eerst om negen uur gebeld met Blijham en mijn vader namens ons gefeliciteerd met zijn 86
e verjaardag! Hij nam zelf de telefoon op en vond het leuk dat ik belde. Waarschijnlijk gingen ze voor zijn verjaardag met z’n tweeën uit eten en later bleek, dat Gert en Elise met hun kinderen ’s ochtends op de koffie waren geweest. Ik heb beloofd, dat we onze afwezigheid later goedmaken en heb ze een fijne dag gewenst. Tegen tien uur vertrokken wij met een gevulde picknickmand richting Tranås. Ons doel: het bezoeken van het jaarlijkse oldtimertreffen. Bij binnenkomst zagen we er al een paar rijden. Meteen vastgelegd met de digitale (gelukkig wel…) fotocamera. Dat waren de eersten en er zouden nog honderden volgen! Rode, gele, blauwe, bruine, zwarte, paarse: alle kleuren van de regenboog en móói! Chrysler, Ford, Chevrolet, Volvo, Buick, El Camino: van alles en nog wat. Wat een bonte verzameling van honderden, misschien wel meer dan duizend oldtimers. Geweldig! Tijdens de parade (“cruisen”) door de hoofdstraat reed er ook een oldtimer vrachtauto met open laadbak mee, met daarop een vier-mans formatie die rockabilly muziek speelden. Wat een sfeertje. Gaaf!
13 03 13 06 13 07
Na de parade liepen we naar het stadhuis, waar alle oldtimers rondom op vele velden stonden opgesteld en je zo langs kon lopen, om je te vergapen aan al dat moois. En voor de foto’s natuurlijk. Aan het eind van de dag ongeveer zeshonderd foto’s geschoten! Op het grote veld stonden allerlei kraampjes met oldtimer gerelateerde artikelen en op een podium speelde een top band, genaamd TT Grace. Ook een vierman-formatie die Rock & Roll muziek speelden en niet onverdienstelijk. Mooie stem van de leadzanger en geweldige muzikanten. We kregen er geen genoeg van: oldtimers en muziek in combinatie met het schitterende weer. Blauwe lucht, felle zon en minsten 25 graden. Op het grote terrein met de live muziek hebben we nog even een colaatjes en een broodje worst genuttigd bij een kraampje én een cadeautje gekocht voor Sietse. Hij heeft ons op dit spoor gezet en was van plan om zelf hier naar toe te gaan, maar door omstandigheden is het er niet van gekomen. Ook krijgt hij alle foto’s! Tegen vier uur hadden we het wel bekeken en konden we beiden nauwelijks nog staan vanwege rugpijn. Stilstaan, slenteren, stilstaan, slenteren… Enorm vermoeiend. Blij dat we weer konden zitten. Met een ervaring rijker reden we naar ons eigen vertrouwde plekje in Hällaryd, Rolsberg.
13 08 13 09 13 04

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta