Reacties zónder emoticons

Reacties zónder emoticons


Van Wilma, een van onze trouwe lezers van de website, kreeg ik een paar keer de opmerking, dat het plaatsen van een reactie zo moeilijk ging. De ene keer ging het wel goed, maar regelmatig lukte het niet om een reactie op een van onze berichten te plaatsen. Dat vond ik uiteraard erg vervelend, want het juist erg leuk als er een reactie achtergelaten wordt op de items van onze website. Ten teken dat het gelezen is en/ of dat het een leuk item gevonden wordt. De vraag was nu hoe het kon, dat het plaatsen van een reactie zo moeilijk ging. We hadden immers al een andere beveiliging ingevoerd en daarna leek het weer te werken. Uiteraard gingen we het zelf ook regelmatig even testen. Zowel Heiko, als ik, schreven dan een “test-reactie” op verschillende items, maar dat was nooit een probleem. Ook van andere lezers kregen we wel reacties en tóch lukte het niet iedereen. Hoe kan dat nu toch? Waarom gaat het soms wel goed en soms niet?!?

Toen zag ik op een gegeven moment, dat Wilma in haar reacties emoticons verwerkte. Een lachend gezichtje of eentje met een traantje, enzovoort. Je kent ze wel. Meteen ging ik zelf testen. Een berichtje plaatsen mét emoticons en eentje zónder. Laat nou juist die emoticons de veroorzakers van het probleem zijn! Om de een of andere onbegrijpelijke reden begrijpt het programma die tekens schijnbaar niet en weigert het achterliggend systeem vervolgens de reactie op de website te plaatsen. Hé gelukkig: we weten wat de oorzaak is! Snel Wilma hierover geïnformeerd en ja hoor: het lukte haar een reactie te plaatsen. Wellicht zijn er meer die een berichtje hebben willen plaatsen mét emoticons en wat ook niet lukte. Daarom uiteraard dit bericht. Samengevat: we vinden het heel fijn als je een reactie achterlaat op een item van onze website! Gebruik daarin echter geen emoticons, want dat pakt het programma niet. Als we een programma vinden die dat wel toelaat, berichten we hier over!

2 gedachten over “Reacties zónder emoticons

  1. Toppie, heb je heel goed omschreven. Wel erg jammer dat we die gele bolletjes niet meer kunnen gebruiken. Dan moeten we nu proberen creatief te zijn. Met een enkele letter en andere tekens kunnen we zeker nog wel iets gaan uitproberen.
    Maar die gele bolletjes maakten het net even wat persoonlijker.

    ;×) 8=) p-) ○>》

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.