Project Ryhov – Deel 2 klaar!

Project Ryhov – Deel 2 klaar!

 
Vandaag stond er weer een dagje Jönköping op het programma. Met 5 collega’s vertrokken we vanmorgen om 06:00 uur (om 04:30 uur opgestaan!) in twee auto´s uit Tranås. De baas, Örtengren, zou de ochtend eerst meehelpen, om de honderden plantjes op de juiste plek uit te zetten. We zijn op dit moment bezig bij het grote districtsziekenhuis Ryhov te Jönköping. Het grootste aanbestedingsproject van de overheid in 2019 en wij zijn erbij! Daar is mijn baas uiteraard erg trots op en ik denk terecht. Dat hij als “kleine zelfstandige” dat werk heeft gekregen is erg bijzonder en getuigd volgens mij van een goede relatie tussen mijn baas en de opdrachtgever, maar ook van het vertrouwen in de te leveren kwaliteit en het nakomen van afspraken.
 
Ik hoorde, dat er alweer meer werk in de pijplijn zat. Goed om te horen. De relatie onderhoudt mijn baas uiteraard zelf, maar het werk doen wij met elkaar. Fase 1 van het enorme project betreft de aanplanting van de kleine binnentuin. Stap 1 daarin was het ingraven van 800 meter bewateringsslang. Dat deden we twee weken geleden. Stap 2 was het uitzetten van de vele vakjes, die de tuinarchitect op een tekening had aangegeven. De vakjes waren niet vierkant, maar hadden allerlei verschillende asymmetrische vormen en afmetingen. Het uitzetten daarvan met kleine houten pinnen koste alleen al 25 uur! Toen de vakjes “uitgetekend” waren op de zwarte grond konden we beginnen met aanplanten. Inmiddels zijn we met de tweede vrachtauto met plantjes bezig én 1.500 bloembollen. De kleine binnentuin wordt namelijk propvol gepoot met duizenden plantjes. Ik ben ervan overtuigd dat het een prachtige, kleurrijke tuin gaat worden.

Ondanks dat het een hele lange dag was vandaag konden we om 16:30 uur na 9,5 uur werken + een uur pauze met een tevreden gevoel in Tranås bij de zaak aan de koffie. Alle plantjes die geplant moesten worden zaten in de grond en waren bedekt met turfmolm. Morgen alleen nog even alle plantjes water geven en dan is deel 2 van de kleine binnentuin ook klaar. Deel drie volgt waarschijnlijk over twee weken als er weer een vrachtauto langskomt die de laatste serie planten, struiken en 5 bomen levert voor deze binnentuin. En na deze kleine binnentuin volgt…. de grote binnentuin en in het voorjaar van 2020 volgt de aanplanting van het buitenterrein. Tussendoor moeten de klanten in Tranås en omgeving tevreden gehouden worden. Voldoende werk dus, maar hartstikke leuk om te doen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.