Portaaltje aan een kant dicht

Portaaltje aan een kant dicht

Vandaag ging het met mijn gezondheid nog niet zo geweldig goed. De pijn in mijn maag bleef zeuren en de enige manier om het draaglijk te houden was door te blijven liggen. Bijna de hele dag heb ik zodoende op de bank doorgebracht. In de hoop dat het door de rust die mijn lichaam dan krijgt, beter wordt. Alhoewel het niet overging was het wel draaglijk.
Heiko is na de middag nog even naar buiten gegaan om verder te werken aan het portaaltje. De onderkant had hij gisteren klaar gemaakt en nu wilde hij het raam er bovenop plaatsen. Eén van de oude ramen die we vorig jaar in de kamer hebben laten vervangen. Ik hoorde hem af en toe in de weer lopen met gereedschap en af en toe hoorde ik de elektrische schroefboormachine. Verder was hij heel rustig aan de slag. Tja, mannen en hun gereedschap hé… Toen ik op een gegeven moment eventjes om het hoekje van de buitendeur keek zag ik dat hij het raam er al op had staan en eerst eventjes tijdelijk had vastgezet. De pas aangekochte lange waterpas erbij om te controleren of het raam verticaal stond en verder lag er van alles aan gereedschap om hem heen. Hij legde mij uit hoe hij te werk ging, maar dat was allemaal te ingewikkeld voor mij op dat moment. Daar stond mijn hoofd nu niet naar. Uit ervaring weet ik dat ik Heiko met dat soort klussen wel kan vertrouwen. Aan de bovenkant maakte hij het raam vast aan het plafond van het portaaltje en aan de onderkant aan het nieuwe wandje. Dat moest uiteraard wel goed stevig vast komen te zitten, want als het waait komen er behoorlijk veel krachten op. Net na 16:00 uur draaide hij de laatste schroeven in de afwerkplankjes boven het raam. Vanwege de duisternis moest hij op dat moment stoppen, maar het was ook op een zodanig moment dat het grove werk gelukkig klaar was. Nu moet er nog het een en ander afgekit worden, geschilderd worden en er moet aan de buitenzijde nog een afdeklatje komen aan de linker- en rechterkant van het raam. Voor nu ziet het er prima uit. Hopelijk kan hij deze week nog een paar uurtjes eraan besteden en kunnen we dan melden dat kant 1 voor 100% klaar is.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.