Plafond en kasten andere kleur

Plafond en kasten andere kleur


Vanwege mijn lengte kan ik eenvoudig bij het plafond komen in ons nieuwe huis en zodoende is het schilderen en het sauzen van de houten plafonds mijn werk. Voor Joke is dat veel te inspannend, steeds bovenhands te moeten werken. Nee, dat gaat niet meer. Voor deze dag stond daarom het plafond van de logeerkamer op de planning. Dat is een zachtboard plafond, die kan gewoon gesausd worden. Eerst de kantlijsten en daarna de diverse banen. Als dat klaar is én we hebben de koffie op, ga ik verder met de kozijnen. Alle kozijnen maken we wit (RAL 9010). In de logeerkamer kom ik 5 kozijnen tegen. Dat kost wel enige tijd, maar ik wil het wel afmaken, omdat Joke morgen graag een start wil maken met het behangen. Als alle kozijnen klaar zijn pak ik de grote kast nog voor een tweede behandeling. Dat is een oude, degelijk houten kast die de vorige eigenaars achtergelaten hebben en die wij wel leuk vinden voor in onze slaapkamer. Maar dan moet die wel wit zijn. Joke had het gisteren al een keer gedaan en ik deed er vandaag nog een schepje (of een kwastje) bovenop. Met royaal veel verf aan de kwast werd de kast goed gedekt. Nu één, twee of misschien wel drie dagen laten drogen en dan ik onze slaapkamer. Weer lekker opgeschoten vandaag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta