Peter en Daniëlle: 18 oktober 2017

Peter en Daniëlle: 18 oktober 2017


Vandaag was het een dagje “herinneringen ophalen” voor Daniëlle. In 2004 is ze voor het laatst mee geweest naar Zweden. We vroegen onze gasten namelijk of ze wensen hadden. Wensen in de zin van naar iets toegaan of iets zien. Daniëlle wilde wel graag het huisje (van Lars) weer zien, die we destijds hadden gehuurd. En reeds vele keren daarvoor. Maar ook even langs “Stalpet”, de hoogste watervallen van Zuid-Zweden. Als het kon ook nog bij onze vrienden langs, onze oude buren uit Onstwedde. En ja, ook nog “even” naar Gränna graag, naar de “zuurstokkenstad” aan het grote Vätternmeer.

Het werd een dagje met veel auto zitten en vele kilometers, want vandaag wilden we zoveel mogelijk van hun wensen laten uitkomen. Er waren dan ook vele “Aha…” en “Oh ja!” momenten. In Gränna zijn we als echte toeristen winkeltje in en winkeltje uit gelopen. De ene na de andere zuurstokkenwinkel met “live beelden” van het maken van de zuurstokken achter het glas hebben we bezocht. Erg leuk om weer te zien en voor Daniëlle kwamen er veel jeugdherinneringen weer naar boven. Vanzelfsprekend moest er lekkers mee naar huis. En niet alleen naar Rotterdam!

Onderweg hebben we lekker aan een meertje koffie gedronken en heerlijke koeken gehad. Het weer was fantastisch waardoor dit buiten genieten nog heel goed mogelijk was. We hebben zelfs een vos gespot onderweg. Eentje met een prachtige mooie staart. De hele dag waren we vergezeld van mooi weer trouwens. Dat was ook mooi meegenomen en bevorderde het uitzicht over het Vätternmeer. Dankzij de vele binnenwegen (lees bochtige en heuvelachtige zand- en grüswegen) konden we Peter en Daniëlle weer een paar mooie stukken Zweden laten zien. En dat was toch ook (mede) waarvoor ze hier naar toe waren gekomen.

Na de lange rit waren we blij, dat we aan het eind van de middag weer thuis waren. Even pauze en rustig ademhalen. En toen moest een “belofte” worden nagekomen. Peter en Daniëlle hadden een paar boodschapjes voor ons meegenomen. Bijvoorbeeld met- en rookworsten. Een dag voordat ze naar het noorden vertrokken vroeg ik nog, of ze spliterwten mee wilden nemen. Die had ik hier (nog) niet kunnen vinden. Hadden ze nét alles al binnen. Maar wanneer ze het hier zouden kunnen eten… Snert! En daarmee werd er vanavond heerlijk gegeten van deze maaltijdsoep. Daarna gingen we nog even babbelen en toen naar bed. Het was wederom een lange dag. Tot morgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta