Peter en Daniëlle: 17 oktober 2017

Peter en Daniëlle: 17 oktober 2017


Ook vanmorgen was het een rustige start van de dag. Tegen 09:30 uur ontbijten en daarna rustig koffiedrinken en even keuvelen. Een korte wandeling met Pantro in het bos tegenover ons huis en toen de kunstjes van de schoorsteenveger aanschouwen. Broodje en toen naar de “grote stad” Tranås. Even winkelen. De auto parkeerden we bij de ICA, waar je net als overal in de stad trouwens, gratis maximaal 2 uur kunt parkeren. De parkeerschijf voor het raam en op pad. Daniëlle kocht zich kleding en ik zag een leuke trui en overhemd voor niet te veel geld. Geslaagd!

Halverwege de wandeling door de lange winkelstraat verwenden we ons met een kop koffie en een lekkere koek. Daarna lieten we Daniëlle en Peter de winkel ÖoB zien (een soort Kruidvat) én de winkel van Erikshjälpen. Dat is de tweedehandswinkel met keurig nette spullen die verkregen zijn uit woningen die ontruimd moesten worden en/of uit schenkingen. De opbrengst van de verkoop gaat naar goede doelen. Al “snuffelend” vond ik een porseleinen lampenkapje, die precies onder de eerder door ons gekochte plafondlamp in de keuken paste. Voor slechts 20 SEK oftewel € 2,10. Dat zijn nog eens leuke aankopen.

Ter afsluiting nog even via de Lidl voor een paar levensmiddelen en daarna weer via een andere route naar huis. Daar verrasten Peter en Daniëlle ons: “Wij gaan koken!” Aha! Dat zijn leuke berichten. Daar zou je zo aan kunnen wennen, want het was heerlijk. We kregen zelfs een voorgerecht. De namen van de gerechten ben ik natuurlijk al weer vergeten (leeftijd…), maar dat het lekker was: zeker! Het recept is wel bewaard, in mijn geheugen. Bedankt, jongens.  En zo vliegen de vakantiedagen van onze gasten op een rustige en ontspannen manier om. Tot morgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta