Peter en Daniëlle: 15 oktober 2017

Peter en Daniëlle: 15 oktober 2017


De matrassen van het logeerbed zijn goedgekeurd, want Peter en Daniëlle hebben een goeie eerste nacht gehad. Ze hebben lekker geslapen en zijn weer een beetje bijgekomen na de lange reis van gisteren. We gaan samen met ze uitgebreid ontbijten. Wat een gezelligheid met zijn vieren aan tafel. Toch nét even anders als met z’n tweetjes. Er wordt dan ook gezellig gebabbeld. We stellen voor, dat we vandaag onder andere Rolsberg laten zien. Daar zijn onze “gasten” meteen voor in. De picknickmand wordt uit de kast gehaald, koffie en thee gemaakt, koekjes ingepakt en broodjes gesmeerd voor onderweg.

We nemen vanzelfsprekend de toeristische route, met andere woorden: we gaan door het bos en niet over de snelweg. Die hebben ze gisteren wel genoeg gezien. De weg leidt ons via Kopparp. Daar stopten we even voor een kopje koffie en thee mét kanelbullar, weer Zweedse koeken. Smullen. En net als we zeggen, dat het hier zo rustig is, komt er een auto van boven rijden. Heiko kan daarom de auto een paar meter naar voren zetten, anders kan hij er niet langs. Nog geen vijf minuten later: nog een auto. Moet niet gekker worden! Wat blijkt? Het jachtseizoen is begonnen en hier zijn duidelijk jagers aanwezig…

In Vetlanda gaan we met z’n allen naar Biltema en daar hebben we dan toch onze wc-bril gekocht. En een heerlijk worstje. Daarna bezochten we in Ingatorp een loppis, want dat is iets wat we ze graag willen laten zien. We vinden ook nog iets leuks. Tja en als we Ingatorp zeggen, zeggen we ook: hoge berg op, waar we een prachtig uitzicht hebben op het dorp. Een paar foto’s gemaakt en het weer werkte mee, want het was zonnig. Hierdoor konden we ook ver kijken. Schitterend.

Hierna hebben we lang genoeg in de auto gezeten en gaan we weer richting huis. En wat eten we vanavond? Pizza! Laat het nou bij Peter en Daniëlle traditie zijn, dat ze op de zondag pizza eten! Een ieder belegt zijn eigen “pannenkoek”. Er komen kruiden uit de la, die het daglicht al een poosje niet hadden gezien. We doen ideetjes op voor onze volgende pizza, want Peter en Daniëlle weten wat lekker is. Na ruim een kwartier is het smullen geblazen.

Dan is het tijd voor de bank. Even de mobieltjes aan om te zien of er nog nieuws is. Van familie of van het werk. En er wordt een uitzending bekeken van een gemiste aflevering van een populaire tv-serie. En dat gaat tegenwoordig bij “de jeugd” ook op het mobieltje… We denken, dat we nog “bij de tijd zijn”, maar als je dat ziet en hoort wat er allemaal mogelijk is… Voor de rest van de avond genieten we van elkaars gezelschap onder het genot van een hapje en een drankje. Dan is het bedtijd en gaan we slapen. Tot morgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Översätta