Pellets op hun plaats

Pellets op hun plaats


Gisteren kreeg ik om 14:14 uur een sms-je binnen op mijn telefoon. Er stond: “Hej. Vi har nu levererat 3.328 kg 8 mm pall till Ödarp Björkhaga 1. Mvh Laxå Pellets.” Nou, da’s mooi. Toen wist ik wat ik daarna kon doen. We hadden in oktober vorig jaar 4 pallets met pellets besteld en die waren nu bijna op. En dat terwijl de winter nog niet op is. Derhalve bestelden we toch nog maar opnieuw 4 pallets met pellets. Die stonden nu dus bij ons achter het huis bij de ingang naar de stookruimte op ons te wachten. Toen we de eerste keer bestelden kregen we er een gesealde kaart bij. Die kan worden geplaatst op de plek, waar de pallets neergezet moesten worden. Zodat de chauffeur weet waar hij moet lossen. Die had ik maandag op een paal gespijkerd en in een bergje sneeuw gestoken. Bij terugkomst uit Aneby (we hadden daar een afspraak) stonden er inderdaad op de goede plek 4 pallets met ieder 52 zakken van 16 kg gevuld met geperste houtsnippers. Oftewel pellets. Eerst nog even een kopje warme chocolademelk en daarna in de handen spugen en beginnen. De 208 zakken die tezamen 3.328 kg wegen moesten onderdak.
 
Eén voor één. Gelukkig hoefde ik er niet ver mee te lopen. Het begon mooi. De zakken van de bovenste helft van de stapel kun je er met rechte rug afpakken en binnen op een andere pallet weer stapelen. Bij de zakken van de onderste helft komt het op de rug aan. Dus goed letten op de houding. Toen ik met pallet 3 begon, moesten de zakjes binnen inmiddels omhoog getild worden richting het plafond. Het lukte me om 168 zakje binnen in de stookruimte te stapelen. Daarna was het vol, omdat er ook nog een kleine voorraad aanwezig was. De laatste 40 zakje bracht ik in de zeecontainer waar ook de aanhanger in staat. Dat is iets verder lopen en ik tel de zakjes dan ook af. Elke loop was met één zakje van 16 kg, maar de laatsten leken toch zwaarder aan te voelen dan de eersten. Nadat de laatste zak in de container ligt gooi ik de 4 houten pallets ook in de container. Die zijn handig voor de houtstek die ik de komende zomer wil gaan bouwen. Gelukkig, de klus is geklaard. Even later, na het handenwassen, kwam ik in de keuken, waar Joke mij op wacht met een vers kopje warme chocolademelk. Mét slagroom. Is dát niet lief? Wij zitten er voorlopig weer warmpjes bij met zoveel pellets en dat is maar goed ook, want de voorspellingen laten zien dat we temperaturen krijgen van -15/-16.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta