Pas op! Vallende ijspegels!

Pas op! Vallende ijspegels!


Een vreemde waarschuwing, voor ons Nederlanders. Moeten we dit serieus nemen? Nou, zeer zeker wel. Nu het mooie winterweer al een paar weken/maanden het beeld bepaald in onze omgeving, zijn de daken van de huizen bedekt met een laagje sneeuw. En als het af en toe een klein beetje boven nul wordt óf de sneeuw smelt een beetje door de warmte die vanuit het dak van het huis komt, dan komen er ijspegels aan de dakgoten. Tevens gaat de sneeuwlaag op het schuine dak glijden. Al meerdere keren hoorden wij een dikke knal. Dat bleek een lading sneeuw te zijn, die vanaf het dak, zo’n 7 hoger, naar beneden viel. In de tuin of op het portaal boven de voordeur. Ook bij de achterdeur werd ik laatst verrast door de vallende sneeuw. Ik stond gelukkig nét binnen en toen hoorde ik de sneeuw achter me langs vallen op de grond. Tjonge, als ik toch eens 2 seconden langzamer had gelopen of even was blijven staan bij de achterdeur…  Zolang het zachte sneeuw is, is het niet zo erg. Maar als er ijspegels naar beneden komen vallen, kun je maar beter goed beschermd zijn óf wegwezen. Nu draag ik wel een warme muts als ik naar buiten ga, echter die biedt geen bescherming. Misschien toch nog een valhelm kopen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta