Pad te glad

Pad te glad


Het zal je als pad maar gebeuren! Je ziet iets in de tuin liggen waar water in staat. En omdat je dorst hebt waag je de sprong in het diepe (ongeveer tien centimeter). Het water smaakt je prima en na een poosje te hebben gedronken heb je genoeg en wil je weer verder gaan. Er nog even uit springen en klaar. Maar wat is dat? De wanden zijn glad. Te glad. Wat je ook probeert je komt er niet bij omhoog en valt steeds terug in de bak. Wie weet hoe lang je het al hebt geprobeerd voordat een groot mens je eindelijk komt redden. Met een papiertje nog wel omdat de mens je te lelijk en vies vindt… Maar dat is niet erg. Je bent gered van een wisse dood. Als je niet uit de bak was geholpen was je van de honger omgekomen. Nu (ook al was het met een papiertje) ben je gered en heb je nog een heel leven voor je. En dat water… De volgende keer het ergens anders zoeken!

2 gedachten over “Pad te glad

  1. Waarschijnlijk gaat die pad dat water niet ergens anders zoeken (ze zijn niet heel slim……) Dus om dit te voorkomen kun je even een “uitgang” creëren door een plankje of steen in de waterbak te leggen zodat de padden eruit kunnen komen.
    Zou jammer zijn als je een keer een aantal verdronken padden erin vindt (plus dat stinkt ook nog eens (ervaringswijsheid 😉 ))

    1. Hej Marco. Dat ze niet slim zijn wist ik niet. En ik ga zeker een uitgang maken. Zou inderdaad heel jammer zijn dat hun leventje daar moet eindigen. Heel erg bedankt voor de tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta