Paardenbloemen uit de tuin gehaald

Paardenbloemen uit de tuin gehaald

 
Wat prachtig: al die gele bloemetjes in de tuin. De hele tuin fleurt ervan op. Daar word je vrolijk van. Toch? De bloemetjes staan echter niet in perkjes, maar in het gras! Het zijn de vervelende paardenbloemen! Daar word je weer minder vrolijk van. Voor heel veel insecten zijn ze wel geweldig. Er zit namelijk veel zoetigheid in de gele bloemetjes. Oh kee. Waarom kunnen wij dan niet genieten van die zoetigheid? Een naamgenote uit de omgeving van Vetlanda, plaatste onlangs iets over paardenbloemen op haar Facebookpagina. Volgens mij had zij er siroop van gemaakt. Ik ging op zoek naar recepten en vond er genoeg. Nooit geweten, dat er van paardenbloemen zoveel recepten te vinden waren. Met dat in mijn achterhoofd heb ik in drie etappes alle bloemen uit de tuin geplukt. Op meerdere plaatsen ook de plant zoveel mogelijk uit het gras geprobeerd te trekken, maar dat is nog niet zo gemakkelijk. In ieder geval had ik aan het eind van de rit een goeie opbrengst. Wat zal ik er eens van maken?
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image