P en D – woensdag 2 mei

P en D – woensdag 2 mei

 
Vandaag even geen geknetter of stank van de kettingzaag. Even een heuse toeristisch dagje. Want Peter en Daniëlle zijn natuurlijk niet alleen gekomen om te werken. Ze wilden ons graag weer zien én hebben uiteindelijk vakantie. Overigens vonden ze het boompje zagen geweldig om te doen. Een beetje fysieke arbeid vonden ze prachtig en leuker dan in de sportschool. Maar deze dag gingen we naar de plaats Eksjö. Nadat we de rustige ochtendceremonie hebben doorlopen rijden we tegen 11:00 uur weg. Via Stalpet. Waar we de hoogste waterval van zuid Zweden nog even bewonderen. Helaas is het er rustig. Geen kletterende waterval dit keer. In tegenstelling tot andere keren komt er nu maar weinig water naar beneden.

Via een rustige route rijden we verder. We kiezen voor een toeristische route om eventueel onderweg nog enig wild te kunnen spotten. Nee dus. Niets op vier poten. Ruim een half uur later komen we in Eksjö. Hier zijn we met Peter en Daniëlle nog niet geweest en het plaatsje is zeker de moeite waard om aan te gaan. Daar bevindt zich namelijk een hele oude historische binnenstad met originele houten huizen. Het is droog en een beetje zonnig weer, waardoor we een goede dag hebben uitgekozen voor dit bezoek. Via de winkeltjes en straten langs de oude houten huizen lopen we naar het marktplein.
 
Op de hoek van de winkelstraat zit een bakkertje/ konditorei zit. Daar hebben ze hele lekkere koeken en dito koffie. Voor Daniëlle was er meer dan keus genoeg uit verschillende lekkere glutenvrije koeken. Ze kiest een hele grote koek met chocolade erop en crème vulling erin. De koek (bodem) zelf is van bitterkoekjes. Het smaakt heerlijk en het zit er mooi. Joke neemt deze ook en Peter en ik kiezen iets van schuimgebak. Ook niet te versmaden. Daarna lopen we nog even verder door het centrum.
 
Vanzelfsprekend zou ik willen zeggen lopen de dames een paar winkeltjes binnen. Kledingwinkels wel te verstaan. En daar vinden wij heren nou helemaal niets aan. Wij kiezen er dan ook maar voor om ons te laten verwennen door de eerste voorjaars-zonne-stralen. Eigenlijk komen Joke en Daniëlle te snel terug want het zat er prima! Gelukkig krijgt ook Peter nog zijn momentje. Als bierbrouwer vindt hij het uitermate interessant om bij Systembolaget naar binnen te gaan. Een slijterij van het rijk. Daar worden meerdere pilsjes uitgezocht die mee gaan naar Nederland. Zouden ze dat halen?

Dan is het slenteren genoeg geweest en besluiten we terug naar huis te gaan. Het is inmiddels al ver in de middag. Je rijdt toch al snel weer een uurtje terug en dan is het zomaar laat. Wederom nemen we een gedeelte een route door het bos. Krijgen we dan nu die vierpoters te zien? Al was het maar één hertje. Maar nee hoor. Ook nu laten ze zich niet zien. Prima. Dan naar huis, waar meteen de oven aangezet wordt: we krijgen patat met worstjes (die op frikandel lijkt) en kipnuggets. Jammie! Na die wandeling van vanmiddag valt dat enorm goed. Te goed, want er wordt teveel gegeten…
 
En wat doe je dan om de calorieën zoveel mogelijk weer kwijt te raken? Yep! De wandelschoenen worden aangetrokken, Pantro wordt geroepen en we gaan aan de wandel! Dit keer zien we onderweg een schitterende zon langzamerhand achter de bomen wegzakken. Hier maakt Daniëlle mooie foto´s van. We wandelen niet zo ver en lang als gisteren want tegen de tijd dat we thuis zijn is het al schemerig. Hierna wordt nog een drankje gedronken een (klein) hapje gegeten en dan zit ook deze dag er toch écht al weer op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta