P en D – vrijdag 4 mei

P en D – vrijdag 4 mei


Het belooft een mooie, zonnige dag te worden. Als opmars naar de prachtige zonnige dagen die we vanaf zaterdag in ieder geval een week lang zullen houden. Niet alleen hier, maar gelukkig ook in Nederland. Peter en Daniëlle geven aan dat ze na de koffie (en wéér een lekkere zelfgebakken koek) nog graag een paar bomen willen zagen. Oké, dat kan. Ik wil graag 20 m3 brandhout hebben voor de volgende winter en met de 5 bomen van eerder deze week redden we dat nog niet. Daarom gaan we nu naar het stukje bos achter de elektriciteitskabels en zoeken we een paar bomen uit die te dicht op elkaar staan. Gepaste kleding aan, laarzen aan, handschoenen, helm met gehoorbeschermer op. Kruiwagen met gereedschap mee en aan de slag.
 
Zowel Peter als Daniëlle (!) vinden het leuk om ook even met de kettingzaag te zagen, nadat deze horizontaal ligt. Het mootjes zagen gaat ze goed af en het is ook redelijk veilig. Eén boom, een hele grote en zware berk, viel over de weg. Die was vervolgens het gemakkelijkst op te ruimen trouwens. Die val over de weg hadden we voorzien en terwijl Peter aan het touw stond te trekken, hield Daniëlle het verkeer in de gaten. Gelukkig is het geen drukke weg bij ons voor het huis. Nadat we de boom al redelijk gekortwiekt hadden kwam er overigens toch een auto aan, maar die kon vrij snel passeren. En toen de houtsnippers en de kleine takjes van de weg waren geveegd leek het alsof er niets was gebeurd. In de berm lag nog wel de enorme stam, maar die kregen we daarna wel weer klein.
 
Inmiddels is het rond één uur en daarmee tijd voor… pannenkoek? Arme Joke. Ze had ons willen verrassen met wafels. Ze had voor Daniëlle ook eindelijk glutenvrij meel gevonden en daarmee zouden we samen genieten van deze Zweedse lekkernij. Alleen het liep een beetje anders. Het mengsel bleef steeds aan het wafelijzer plakken. Niet één, niet twee, maar vaker. Na het elke keer weer schoon te maken en nogmaals te proberen gaf ze het naar vier keer toch maar op en werden er pannenkoeken van het meel gebakken. Ook geen straf hoor! Met jam en slagroom of suiker. Het heeft ons allemaal heel lekker gesmaakt. Daarna verder met de bomen en het zagen ervan. De kruin van de berk die over de weg was gevallen had trouwens nog net even de bovengrondse stroomkabel geraakt die langs de weg loopt. Gelukkig is dat een stevige kabel en bleef alles hangen.

Nadat we de gewenste bomen omver hadden werd het tijd om de auto met de aanhanger te halen om alle mootjes stam naar huis te brengen. We hebben uiteindelijk 2 volle aanhangers met hout naast de garage gelegd. Toen waren we er helemaal flauw van. Ondertussen was het ook weer 5 uur en tijd om te stoppen. Allemaal lekker onder de welverdiende douche. Wat is dat dan heerlijk! Even napraten en aan tafel. Het was inmiddels rond zeven uur. Deze keer trakteren onze gasten ons op twee soorten varkenshaas. Een gemarineerd en de andere neutraal. Joke maakt ze klaar met aardappeltjes en boontjes en twee soorten varkenshaas. Het smaakt wederom fantastisch. ’s Avonds spelen we nog gezamenlijk een spel. Het zogenaamde “Kezen-spel”. We zien net voordat we gaan slapen, dat de zon prachtig onder gaat en een schitterende lucht laat zien. Dat beloof veel goeds voor morgen. Voor de terugreis van Peter en Daniëlle. Dit was namelijk de laatste dag van hun vakantie hier… Helaas zit deze dag er toch écht weer op…
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta