P en D – maandag 30 april

P en D – maandag 30 april

 
Nadat onze gasten heerlijk uitgerust van bed komen en van een ontbijtje hebben genoten drinken we samen een kop koffie. Tijdens de koffie bedenken we wat we zouden kunnen doen. In de week voordat ze zouden komen had ik bedacht dat het misschien leuk was om een paar bomen te zagen. En inderdaad, dat leek hun ook hartstikke leuk. Gelukkig hadden ze laarzen meegenomen zoals gevraagd, want op het stuk grond waar de bomen omgezaagd moeten worden is het erg nat. Na de koffie zodoende naar buiten! Met grofmaterieel gingen we aan de slag. En met gepaste kleding. Tenminste… Peter kreeg mijn overall aan en Daniëlle kleren van Joke. Het kon beginnen!
 
Met een ladder, een stuk touw van 30 meter, een kettingzaag en een kruiwagen gingen we richting de bomen. Ik zette de ladder tegen de boom die plat kon en bond op ongeveer 5 meter hoogte een touw. Aan het einde van het touw bevestigde Peter een stok zodat hij goed grip had om te trekken. Het was de bedoeling om de bomen netjes in de juiste richting te laten vallen, door ze op de juiste manier in te zagen, maar voor de zekerheid toch nog even een touwtje eraan. Het zou namelijk erg vervelend kunnen worden als de boom naar de verkeerde kant zou vallen.

In het bos lopen ook stroomkabels door de lucht en er staat een transformator op een paal. Danielle en Peter trokken aan het touw terwijl ik met de kettingzaag de boom doorzaagde. Om te voorkomen dat ze de boom óp zich zouden krijgen lieten ze het touw via een andere boom lopen en konden ze om het hoekje trekken zeg maar. Dit ging prima! Nadat de boom horizontaal lag konden de zijtakken er af en kon de lange stam in stukjes van 50-60 cm. Daarna begon het sjouwwerk met de kruiwagen. Daniëlle heeft héél veel stammen verplaatst van het bos naar de plek waar ik het later zal gaan kloven.

Een pauze en vier bomen later was het wel genoeg voor vandaag en trokken we onze speciale werkkleding uit en zat de 1e vakantiedag/ werkdag er op. Moe, maar voldaan zoals dat zo mooi heet. Gelukkig had Joke op dat moment het eten klaar en konden we aan de dis. Wat zijn wij toch bofkonten met zo’n goede gastvrouw. ’s Avonds lopen we een stukje in het boos tegenover ons. Daarna komt er een spel op tafel. Een nieuwe, voor ons onbekende: AgriCola. Best wel ingewikkeld en ondanks de goede uitleg verliezen we toch. Daniëlle de winnaar.  Nog even babbelen en een borreltje en dan zit deze dag er écht op.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta