P en D – donderdag 3 mei

P en D – donderdag 3 mei

 
Vandaag wordt voor de hele dag regen voorspeld. Daarom hebben we een binnen activiteit op de planning staan. We gaan naar een museum! Om precies te zijn naar het Husqvarna museum in Huskvarna. Deze plaats is inmiddels aan Jönköping vastgegroeid, net als Hoogezand en Sappemeer zeg maar. De merknaam Husqvarna is denk ik bij iedereen wel bekend. Vooral van onder andere de naaimachines. Maar als we tegen 11:30 uur daar naar binnen stappen zien we als eerste geweren. De fabriek schijnt ooit begonnen te zijn als producent van geweren. Toen de vraag naar de enkelloops en dubbelloopsgeweren afnam zijn ze vele andere dingen gaan maken.
 
We zagen fietsen staan, motoren en crossmotoren, gas- en elektrische fornuizen, naaimachines, kettingzagen, grasmaaiers, maar ook gietijzeren braadpannen. Een hele grote diversiteit aan producten. Wellicht is dat hun ondergang geweest, want op enig moment is Husqvarna overgenomen door Electrolux. Nu worden er nog steeds producten onder de naam Husqvarna aangeboden, maar feitelijk is de hoogste baas nu aandeelhouder Electrolux. Na ruim een uur hebben we het wel bekeken en gezien. We rijden door naar het grote overdekte winkelcentrum A6. Althans zo heette het lange tijd. Nu heet het ASECS. Daar wordt alweer gebouwd aan nóg een grote hal voor nóg meer winkeltjes. We parkeren de auto vlakbij de ingang en gaan als eerste naar de koffie kiosk, waar we koffie met een lekkere koek nemen. Daarna beginnen we aan onze strooptocht langs de vele winkeltjes.
 
Vooral de kledingzaken doen het goed bij Joke en Daniëlle. Het duurt dan ook niet lang en er hangt al een draagtasje met inhoud aan de armen. Peter en ik lopen getrouw mee. Net voordat we weer naar huis willen rijden stellen Peter en Daniëlle voor om een pizza te eten bij de pizzeria in het ASECS winkelcentrum. Ze hebben namelijk ook glutenvrije pizza voor Daniëlle. Dat doen we! Met een goed gevulde maag vanwege de heerlijke pizza rijden we daarna weer een uur huiswaarts. Daar wacht onze trouwe viervoeter Pantro op ons, waar we vervolgens meteen een kort rondje mee gaan wandelen. Hij heeft immers zo goed op het huisje gepast. Ietsjes langer dan gepland!
 
Overigens schijnt de zon nu en kunnen we nog weer een wandelingetje maken. Als gevolg van de pizza heeft niemand meer zin in (nog eens) warm eten en zodoende laten we het bij koffie met een koek en een beetje chips die avond. We bellen nog met pap en mam. Via WhatsApp, zodat we elkaar ook kunnen zien. Helaas is Joke er niet bij, die moest gaan liggen vanwege te veel pijn. Het gesprek met Nederland is gezellig en duurt dan ook wel even. Er is zó veel te vertellen! Daarna nog even met z´n vieren babbelen en dan naar bed. Want ook deze dag zit er toch écht al weer op.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta