Over en weer

Over en weer

br-boon      gr-boon-png
De week voor vertrek: Naar mijn tante in Annen! We bellen geregeld met elkaar en tijdens één van die gesprekjes liet mijn tante vallen, dat ze “vroeger” wel tuinbonen in Duitsland hadden gekocht. Jonge boontjes. Nee, niet de lichtgroene, maar juist de bruine. Verschil, behalve kleur? De bruine schijnen “zachter” van smaak te zijn en daarmee lekkerder. En daar had ze eigenlijk toch best wel weer eens zin in. Want het laatste potje (waar dan ook vandaan) was inmiddels leeg. Op het moment, dat ik de laatste keer in Aschendorf was, dacht ik gelukkig aan “haar tuinbonen” en had ik een paar potten voor haar gekocht. Met die “onder de arm” even op bezoek. Uiteraard om ook even goeiedag te zeggen vóórdat we met vakantie gaan. Traditie inmiddels. Ha! Ze keek ervan op en wist al wat ze de volgende dag zou gaan eten. Behalve over het eten, ging het gesprek ook over vele andere dingen en ook nog even over het gebruik van de mobile telefoon. Ze had een paar vragen en toen ik bezig was haar een en ander uit te leggen, zag ze, dat ik soms moeite heb met het intoetsen van de juiste letters. Ze stond op en gaf me een pen, een “touch pen”. Met behulp van het zachte kussentje kun je veel nauwkeuriger tikken. “Die is voor jou!” zei ze. Verrassing voor beide van ons: bonen en een pen! Los van dit was het uiteraard weer heel gezellig bij tante Heiltje in Annen!
WP_20160726_13_32_10_Pro

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta