Over een paar jaar terugkomen…

Over een paar jaar terugkomen…


In 2008 heb ik een ooglidcorrectie gehad. Mijn oogleden waren zo ver over het oog gezakt, dat het elke dag een uitdaging was om zonder hoofdpijn door te komen. Je trekt automatisch je wenkbrauwen immers omhoog, zodat het ooglid meegaat en je meer en beter kunt zien. Die handeling, tezamen met het omhooghouden van het hoofd en dan via de onderkant van je ogen kijken is ook niet erg bevorderlijk voor je gestel. Reden genoeg voor de ingreep. En warempel: in mijn linker ooghoek hangt het weer. En inmiddels zo ver, dat het wenkbrauw-omhoog-trekkerij wederom is begonnen. Behoorlijk lang gewacht maar onlangs toch via de huisarts om een verwijzing gevraagd. Vanmiddag kon ik naar de oogheelkunde in het ziekenhuis van Jönköping. Na een grondig onderzoek kreeg ik te horen, dat het nog niet erg genoeg was voor een operatie. Het was kantje boord, maar de arts koos voor uitstel. De operatie had ook niet eerder kunnen worden uitgevoerd dan over negen (!) maanden, want het was enorm druk. Heel begrijpelijk gaan andere ingrepen voor, zoals ongelukken, maar ook de meer noodzakelijke. Het advies: kom over een paar jaar maar terug… Helaas. Niet dat ik zo gek ben op operaties, maar meer in de zin van het weten, dat het erger wordt en dat er nog niets aan gedaan kan worden. De arts was duidelijk in zijn oordeel “en daar moet ik het mee doen”.

Eén gedachte over “ Over een paar jaar terugkomen…

  1. Jeetje Joke, dat is echt balen…. Ik weet wat het is. Jaren geleden ook laten doen.
    Ik had last dat ik slecht zag, als ik links over mijn schouder moest kijken. Ze hebben het vergoed voor voor beide ogen.
    Nu nog profijt van, geen last dat het gaat “zakken”. Hoop voor jou dat het toch snel gebeurd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image