Oud wordt nieuw

Oud wordt nieuw

     
Wat heb ik nodig? Een pan, een pollepel, vormpjes, lontjes en uiteraard oude kaarsen. Want vanochtend wil ik eens testen of ik van oude kaarsen, nieuwe kan maken. Ik weet nog, dat mijn moeder dat ook deed. Die gooide de oude, niet meer (goed) te gebruiken kaarsen niet weg, maar ging ze jaren geleden al “recyclen”. Maar hoe deed ze dat nog maar? Ik heb toen niet goed opgelet. Wel net genoeg, om met genoeg vertrouwen eraan te beginnen. We hebben ook veel kaarsen, waarvan óf het lontje weg is óf het model weg is, waardoor ze zó niet meer te gebruiken zijn. Als eerste maak ik de kaarsen goed schoon, zodat het vuil niet in het kaarsvet terecht komt. Ik zet een pan op het vuur en doe daar de kaarsen in. In de tijd dat de kaarsen smelten zet ik de vormpjes alvast klaar en zoek ik uit, welke lontjes ik het beste kan gebruiken. Deze heb ik in verschillende afmetingen onlangs besteld bij een online hobbywinkel. De kaarsen zijn inmiddels gesmolten, maar niet goed schoongemaakt. Er drijft toch nog vuil in het vet. Daarom een zeefje gepakt en daar het vet door laten stromen in de bakjes. Werkt prima. Maar nu de lontjes. Die blijven niet staan in het gesmolten kaarsvet. Na een poosje wordt het vet al weer iets steviger en op dat moment zet ik alsnog de lontjes erin. Even op de gemaakte openingen blazen en ze trekken weer dicht en zetten daarmee de lontjes vast. Gelukt! Nu wachten tot ze helemaal weer de vaste vorm hebben aangenomen. Krijg ik de nieuwe kaarsen wel weer uit de vormpjes?
      

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta