Oproep baarmoederhalskanker onderzoek

Oproep baarmoederhalskanker onderzoek


Vanmiddag een brief van “Kvinnohälsovården Aneby. Héél vrij vertaald “Gezondheid voor vrouwen-zorg”. Ik werd uitgenodigd voor een baarmoederhalskanker onderzoek. Vergelijkbaar met het bevolkingsonderzoek in Nederland. Men verwachte mij de volgende week donderdag. Ik ga niet. Ten eerste omdat we de volgende week in Nederland zijn. Ten tweede omdat in 2000 mijn baarmoeder en -hals zijn verwijderd. Naar aanleiding van het bevolkingsonderzoek werden er “verkeerde” cellen aangetroffen, drie jaar daarvoor. Maar hoe vertel ik dat, in het Zweeds, wanneer ik de afspraak wil afbellen? Geen probleem. In de uitnodiging werd aangegeven, dat je via hun website de afspraak om verplaatsen of afzeggen. Ingelogd via mijn mobiel BankID en alle gegevens van mij en de afspraak kwamen naar voren. Een paar klikken met de muis en de afspraak was komen te vervallen. Prima geregeld. Alleen jammer, dat er geen ruimte was voor het uitleggen waaróm je de afspraak afzei. Nu kunnen ze denken, dat ik het “onzin” vind en dat is juist het tegenovergestelde. Misschien krijg ik nog ooit eens de kans om uitleg te geven.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta