Oprit nagenoeg bladvrij

Oprit nagenoeg bladvrij

 
Een zachte dag voor de tijd van het jaar. En eentje die voor de verandering helemaal droog is. Daarmee een lekker dagje. Vanochtend hier en daar een beetje in huis gerommeld en vanmiddag kreeg ik de kriebels om naar buiten te gaan. Op de oprit lagen behoorlijk veel bladeren. Onder andere van de twee grote lijsterbesbomen, die bijna leeg zijn. Achter het huis staat de “onkruid-boom”, die nu ook al zijn bladeren heeft laten vallen op… juist: onze oprit. Daar bedoel ik dan ook het gedeelte mee, wat achter het huis ligt. Daar waar grint is gekomen noem ik tegenwoordig oprit. Gemakshalve. Maar wanneer ik iets wil doen, in dit geval het bladvrij maken van de oprit, begin ik meestal met iets anders. Iets dat er nog even bij kan. Daarná begin ik wel met het klusje. Ik begon derhalve met de border aan de noordkant van het huis. Daar haalde ik niet alleen de bladeren weg, maar snoeide ook nog een paar uitgebloeide struikjes.

Nu het daar allemaal zo leeg is werd ook duidelijk, dat het hekwerk op de scheiding van onze tuin en het grond van de buurman, zijn tijd volledig heeft gehad. Diverse stukken verrotte delen kon ik met mijn bladhark zó mee harken. We wisten wel dat hij niet meer goed was, maar dit is een klusje voor Heiko: weghalen denk ik. Nadat het harken van de border klaar was, kreeg ik goedkeuring van Jikke en Ebba. Ik kon verdergaan met het bijeenharken van de bladeren van de seringen en toen… het grint schoonharken. Niet de gemakkelijkste klus overigens. Elke keer nam ik grint mee, wat het harken letterlijk zwaar maakte. Toch is het me uiteindelijk gelukt, nagenoeg alle bladeren te verwijderen. Met een tevreden gevoel werd de kruiwagen voor de derde keer leeggegooid, werd het gereedschap opgeruimd en ging ik naar binnen. Moest op dat moment ook wel, want de schemering was al ingevallen. Buiten vernam ik het nog niet zo erg, maar het werd pas duidelijk, toen ik de keuken binnenstapte: het licht brandde daar al. Net op tijd het klusje geklaard!
  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.