Opoe´s brief aan de dokter

Opoe´s brief aan de dokter


Te mooi, om niet te delen: het verhaal van een oude(re) Groningse vrouw, die een brief schrijft naar haar huisarts. En dat moet uiteraard in het “Olands”. Voor de Noorderlingen onder ons herkenbaar en voor de rest hopelijk toch leuk.
“Het is weer niet veel deegs met mij dokter daarom schrijf ik U even een brief waarover ik met dokter spreken wou. Met mijn heupn en knieen wil het nog niks dokter. Als ik tot bed uit stap dan kan ik de rug niet leik krijgen dokter en dan trekt het mij de tonen uit. Laatste tijd heb ik weer veel pijn in ’t lijf weer op dezelfde stee as de laatste keer toen dokter mij heeft bekneepm en bedaan maar toen ik thuiskwam had ik nog last van zeubranden ook dokter. Eerlijks waar dokter ik bin bang dat ik de bocht omga, maar als ik de kop erbij deele leg, wat moet mijn man Appie dan die de heel dag in de luie stoel zit. Hij zou der ja in omkoom dokter. Sikkom 14 dagen leedn ben ik weer naar die homopatise dokter in Duitsland weest tegelijks met Appie die weer last har van hippieventilatie. Bij die dokter moest ik op mijn rug lign en omstebeurt de benen omhoog doen.

En toen ik daar lag te poesten en stennen kreeg ik ook nog last van broekhoest dokter. Ik heb mij de ogen tot de kop uitschaamt dokter, maar die dokter vont dat niet zo slim. Hij zee dat het in elks geval nog goed werkte aan de achterkont. Hij houwde mij ook nog met een hamer op de knien maar dat was wel in orde. Appie heeft ook nog drupm gekreegn maar die heeft hij in 1 keer opgemaakt en toen deed hij zo raar dokter. Hij zat daar maar schuine bakken te verteln en lol dat hij had. Ik wos niet wat ik der mee aan moest maar hij het geen last van hippieventilatie meer had. ’t Is wel beetje onuur dokter maar ik wil ook nog graag wat voor mijn lijkdaarns hebben. Ik moet nou alles op de hozevorrels doen want ik kan de slofn niet aan krijgen zo zeer doet dat. Laatst knapte ik ook nog met de toon waar die lijkdaarn aan zit teegn de stoel van Appie. Knelske van hiernaast dacht dat er een zwien slacht werd zo ging het er om heer. Ik hebt uitgiert dokter. Ik kween zikkom weg van de pijn en ik was ook nog glen in de hakken want Job van Knelske haar mij ook nog voor de otte.

Hij zee of ik aan het dansen was. Dat is zoon eelske kerel he dokter. Toen ik laatst aan de dunne was het Knelske mij 2 geklopte eier bracht metn tweibak. Het was allernaatst dokter ik zat zikkom heel de dag opt huiske en ’t liep mij bij de hakken langs. Ik heb in elk geval geen last meer van toevallen had dokter. Laatste keer dat ik toen met aardbeien op berre lag en Appie zo’n last van kopzeerte had. Als U mij nou ook nog van de pijn in ’t lijf kan afhelpen dokter dan ben ik weer mooi eind op glee. Met de oogarts heb ik ook niet veel meer op want hij heeft geen grotere glazen. Mijn hoorapparaat heeft Job van Knelske weer klaargemaakt net zoals mijn kunstgebit. Die moest lijmt worden want hij was mij met de kinkhoest tot de mond uitvlogen en tegen de kachel aan klapt. Graag wil ik dat dokter mij eens helemaal nakijkt. Kan dokter mij dan even bellen. Dan kan ik mij even hemmelen zodat dokter overal goed bij kan. Voor de wizzigheid zal ik den ook maar vast een fleske mijg meenemen, dan kan dokter dat ook even bekijken. Sjempotje vol lijkt mij wel genoeg en anders heb ik ook nog wel een wekflezze in de kelder. Dus ik mag lijden dat dokter even laat horen wanneer U een gaatje over heeft. Met vriendelijke groet’n. Mevrouw Bos.”

2 gedachten over “Opoe´s brief aan de dokter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.