Opnieuw op bezoek bij familie!

Opnieuw op bezoek bij familie!

 
In tegenstelling tot gistermorgen hadden we vanmorgen hadden we wel een echt ontbijtje. Gisteren hadden we immers een paar boodschapjes gedaan, waar onder een aantal soorten brood. Naast krentenbollen, gewone witte kadetjes en een halfje donkerbruin hadden we ook nog een suikerbroodje meegenomen. Keuze genoeg! Voor het ontbijt namen we ruim de tijd. Dat kon mooi, want we hadden voor deze ochtend geen afspraken staan. Even rustig aan. Anders dan de vorige keren dat we in Nederland waren. Die tijd vulden we dan volledig met afspraken. We gingen toen dagelijks van de ene naar de andere afspraak en kwamen we (over-) vermoeid weer thuis. Nu hebben we de tijd iets anders ingedeeld, met meer tijd voor onszelf zeg maar.
  
Vanmiddag reden we naar Onstwedde, waar Gert en oudste dochter Elise met onze drie kleinkinderen Merle, Daan en Jelte wonen. Die afspraak hadden we een tijdje geleden al gemaakt, maar het was nog even twijfelachtig of het door kon gaan. De jongste telg, Jelte, was ziek en had Gert en Elise al een paar nachtjes wakker gehouden. Elise gaf door, dat ze nog met hem naar de dokterspost wilde, want hij was echt behoorlijk ziek. Ze kon daar net na de middag terecht. De dienstdoende arts ontdekte een fikse keelontsteking. Hij schreef een antibiotica voor. Dat zou na een paar dagen al een behoorlijk verschil moeten geven. Toen ze terug was konden we alsnog langs komen, want dankzij een zetpil bleek Jelte toch alweer een beetje op te knappen. De andere twee kleinkinderen, Merle en Daan waren zichtbaar kerngezond en barsten van de energie. Ze mochten van papa en mama eventjes buitenspelen. De grote schommel met glijbaan, die in hun tuin stond was uit de grond gehaald en plat neergelegd. Die moest namelijk een paar meter opzij vanwege de bouw van een nieuwe schuur.
   
Maar ze misten de schommel niet, want nu die plat lag was het voor hun een piratenschip. Aan fantasie geen gebrek. Uiteraard hadden we nog paar cadeautjes meegebracht en die vielen heel goed in de smaak. Buitenspelen werd meteen opgegeven en alle drie gingen ze binnen spelen. Het waren namelijk mooie aanvullingen op de reeds aanwezige speelkeuken. Daan zette een koksmuts op en Merle deed een schortje voor. We konden een paar keer onze bestelling aan hun doorgeven en die werd dan ook snel geserveerd. Patat, broodje gezond, ijs, soep… Heerlijk hoor! We hebben ontzettend gezellig bijgepraat met Gert en Elise en Merle, Daan en Jelte heerlijk kunnen knuffelen. We hebben genoten van het bezoek. Tegens etenstijd gingen we terug naar het vakantiehuisje in Vlagtwedde. We werden uitgenodigd om een broodje mee te eten, wat we afsloegen omdat we hadden besloten om juist vanavond zelf te gaan koken. Als we dat hadden geweten…
   
Terug in het huisje begon Joke aan het koken van het eten, want van het speelgoed-eten waren we niet echt vol geworden. Het werd een aardappeltje met gekookte witlof en andijvie als groente en het stukje vlees was een beenham. Deze twee groentes hadden we overigens al een poosje niet gegeten en het smaakte ons fantastisch. Na het eten konden we de afwas in de vaatwasser doen, omdat dit vakantiehuisje ons deze luxe bood. Daar maakten we dankbaar gebruik van. ´s Avonds hebben we nog eventjes de tv aangedaan om te kijken of er nog leuke programma´s in Nederland te zien zijn. En ja hoor, daar kwam Gibbs voorbij. Voor degene die Gibbs niet kent: het gaat om de politieserie NCIS. Niet te laat gingen we tenslotte naar bed. Het huisje heeft drie slaapkamers, waarbij hebben gekozen voor de tweepersoonsslaapkamer op de begane grond. Ondanks het feit, dat de maan door de wolken ons in de slaapkamer scheen en die best wel verlichtte, sliepen we binnen een paar minuten. We hadden een fantastische dag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.