Opnieuw MRI-scan gehad vandaag

Opnieuw MRI-scan gehad vandaag


Vanmiddag moest ik me opnieuw in het ziekenhuis te Eksjö melden, wederom voor een MRI-scan. De neuro-orthopeed van het ziekenhuis te Jönköping had de beelden van de eerste MRI-scan van de neuroloog van Eksjö ontvangen en bekeken. Ze waren voor hem echter niet duidelijk genoeg, om op een besluit te kunnen nemen. Zodoende mocht ik vandaag opnieuw in de tunnel met magneetstralen. En opnieuw in het weekend. De vorige keer op zaterdag en nu op zondag. Onderweg weinig verkeer en ook in het ziekenhuis geen enkele drukte. Ik was een beetje te vroeg, maar kon in de wachtkamer tv-beelden bekijken van een, waarschijnlijk hele belangrijke, skiloop. De een na de andere skiër startte en werd aangemoedigd door honderden, misschien wel duizenden toeschouwers. Mij zal je daar niet zo snel zien staan. Het interesseert me helemaal niets, dat skiën. Dit was langlaufen trouwens. Overigens heb ik wel respect voor de deelnemers, want je zult flinke been- en armspieren hebben moeten trainen, om dat te kunnen volbrengen. Waarschijnlijk was ik na 10 meter helemaal kapot…

Terwijl ik me daarbij iets probeerde voor te stellen, werd ik abrupt onderbroken door een röntgen-assistente. Ze noemde mijn naam en zei dat ik mee mocht lopen. Ik kon me in een klein hokje uitkleden en de waardevolle spullen in een kluisje doen. Daarna een blauw ziekenhuiskleed aantrekken en wachten tot ze me kwam halen. Dat was overigens al vrij snel en zodoende lag ik een paar minuten later op de lade, die ze mechanisch in de grote tunnelbuis schuiven. Ik kreeg oordopjes in én een koptelefoon op vóórdat ze me in de nauwe buis schoven. De machine deed onder luid gebonk en geratel zijn werk. Lang leve de oordopjes. Een kwartier later was het al weer klaar. Er waren diverse doorsnedes van mijn nek gemaakt, omdat daar waarschijnlijk de oorzaak van mijn klachten zit. Mij werd verteld, dat mijn arts kreeg bericht kreeg en die zou op zijn beurt weer contact met mij opnemen. Ik kon naar huis gaan. Nu maar afwachten wanneer de neuro-orthopeed van zich laat horen én wat zijn vonnis is…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image