Statistieken
  • 1
  • 6
  • 32
  • 411.009
  • 1.135
  • 61
  • 1.218


Vanaf gistermiddag is het nagenoeg niet meer droog geweest: het regende aan een stuk door. Ook vannacht. De regendruppels waren behoorlijke jongens en vormden stevige buien, met af en toe een miezerig buitje tussendoor. Dat leverde vanzelfsprekend veel water op. Ook in ons beekje en vijvertje. Waar eergisteren het beekje nog volledig droog stond, stroomde gisteren weer het kabbelend water. Wat gaf dat een ander beeld! Eigenlijk het beeld, zoals wij het graag zien. Want wat is nou een beekje en een vijvertje zonder water?
 
En wat is een beekje en vijvertje met heel veel water? Bijna een overstroming! Want dat had de regenval van de laatste dag en nacht veroorzaakt. Het water stond echt tot aan de randen en hier en daar werd de vijver breder dan gewenst. Het is ook nooit goed… Met al dat water wat door het beekje stroomde, werden eveneens veel bladeren en naalden van de diverse bomen meegenomen. Die zorgden ervoor, dat de opening naar het beekje achter de vijver verstopt raakte: het water kon niet meer weg. Dat zou betekenen, dat het vijvertje buiten “zijn oevers” zou treden.
Dat lieten we echter niet gebeuren: het sluisje moest open gezet worden. Het overtollig water zou zodoende in het lager liggend beekje stromen en het niveau in het vijvertje doen verlagen. Juist op het moment, dat het sluisje werd geopend kwam Ebba even heel nieuwsgierig kijken wat we aan het doen waren. Toen het water weg begon te lopen, met het nodige lawaai, keek ze even vreemd op. Ze ging er niet vandoor, ze werd eigenlijk alleen maar nieuwsgierig. En het water?

Dat liep als een trein! Het was duidelijk, dat het water wel heel erg hoog stond, en er veel druk achter zat, waardoor het water behoorlijk snel wegstroomde. Wat een leuk gezicht. En eigenlijk konden we in een mum van tijd zien, dat het niveau in het vijvertje lager werd. Nou, in een mum… Na een uurtje. Het water was gezakt tot een acceptabele hoogte. De normale hoogte en daarmee had het sluisje goed zijn werk gedaan!Dakpannen te koop! Deze oude, tweedehandse betondakpannen, liggen al sinds we hier zijn komen te wonen naast het trollenhuisje. De vorige eigenaar heeft ze daar neergelegd denk ik, nadat ze een nieuw dak op het huis hebben laten maken. De dakpannen lagen tot voor kort niemand in de weg, maar nu daar ter plekke de extra houtstek is gemaakt, zou het fijn zijn als die dakpannen weg waren. Dat levert immers iets meer ruimte op voor het gekloofde hout. Nu kun je die dakpannen uiteraard naar de stort in Tranås brengen, maar misschien kun je er ook nog iemand blij mee maken. Net als een paar weken geleden met de oude golfplaatjes. Heiko zette zodoende een advertentie op Marketplace. Het gaat om zo´n 250 stuks betonpannen. In de advertentie had hij ze aangeboden voor 0,05 eurocent per stuk. Bijna gratis dacht hij…

Er reageerde één persoon. Die schreef dat ze nieuw bijna goedkoper te koop waren. Oeps! Dat was niet de bedoeling. We moeten ze eigenlijk wel (snel) kwijt. Meteen paste Heiko de tekst van de advertentie aan en maakte er “gratis” van. Maar helaas heeft nog niemand zich gemeld voor de dakpannen. Vreemd, want alles wat gratis is, is meestal binnen een dag weg. We zullen nog even geduld moeten hebben. Gelukkig kunnen we het gekloofde hout er ook gewoon overheen en omheen stapelen, dus het hoeft niet per sé meteen weg. Toch: opgeruimd staat netjes. Nogmaals, het kan ook naar de stort gebracht worden, gratis, maar dat is een behoorlijk gesleep met die zware jongens. En het zal minstens in twee keer moeten, omdat het maximumgewicht van de aanhanger overschreden zal worden met die vracht. Als er niemand is die er belangstelling voor heeft, laten we ze nog gewoon even liggen. Of is er iemand van jullie die er belang bij heeft? Ze zijn “ZGAN”, oftewel Zo Groot Als Nieuw. Even stevig afborstelen en eventueel met een sopje afnemen en je kunt er een heel mooi afdakje mee beleggen.

Misschien herken je dit: de laptop geeft aan, dat er een update wordt geïnstalleerd. Prima! Maar dan ineens komt er een zogenaamde pop-up in beeld, die een foutmelding aangeeft. Om de update goed te kunnen uitvoeren is er niet voldoende ruimte. Niet voldoende ruimte? Als ik even later er goed over nadenk, is dat helemaal nog niet zo vreemd. De laptop van Heiko is buiten dienst gezet, vanwege diverse mankementen. Omdat hij de laptop niet zoveel gebruikt, hadden we besloten, dat er geen tweede weer bijkwam. Ik zou ruimte maken op “mijn” laptop, zodat Heiko zijn eigen ruimte had. Die ruimte ging ten koste van de C-schijf. Alles was prettig geregeld.

Gelukkig was er nog ruimte op andere interne harde schijven en daarvan heb ik er van eentje vrije ruimte overgezet. Dat is nog niet zo eenvoudig. Ik had het al eens eerder gedaan, toen Heiko zijn “eigen” schijfruimte kreeg, alleen was dat zo lang geleden. Nou weet ik van mezelf, dat ik soms te nauwkeurig ben en dingen doe, die misschien volledig overbodig zijn, omdat ze nooit weer gebruikt worden. In dit geval was ik blij met mijn “tik”: ik had er destijds een klein verslagje van gemaakt en die bood uitkomst. Daardoor had ik al snel een aantal Gigabytes aan de C-schijf toegevoegd en kon de update alsnog worden geïnstalleerd. Leuk klusje tussendoor!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.