Op baarmoederhalskanker laten onderzoeken

Op baarmoederhalskanker laten onderzoeken


Een oproep in de brievenbus: ik ben welkom om me te laten onderzoeken naar baarmoederhalskanker. Dat heb ik vanmiddag gedaan! In 1997 werd door een dergelijk onderzoek kanker bij mij geconstateerd, waarna drie jaar later mijn baarmoeder werd verwijderd. Alle zieke cellen waren weg! Uiteraard jaren onder controle gestaan, maar de laatste jaren geen test meer laten doen. Nadat ik de oproep had ontvangen wou ik eerst weer afbellen, maar even later besloot ik toch te gaan. Het kan immers geen kwaad. Baat het niet, schaadt het niet. Ik was op tijd op de afgesproken plaats, want in de brief stond, dat het kon voorkomen, dat je even moest wachten. Meerder dames werden op datzelfde tijdstip uitgenodigd te komen. Ik was echter de eerste en… de laatste. Na mij was er nog niemand. Vreemd toch? Het is immers zó belangrijk om de test te laten doen! (Erger) Voorkomen is beter dan genezen! Het onderzoek was kort en snel. Nu is het vier tot acht weken wachten op een brief. Alle uitslagen komen namelijk per post. Uiterlijk 29 maart weten we meer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


CAPTCHA Image
Reload Image