Ontbijt met Erikshjälpen

Ontbijt met Erikshjälpen


Gisteren kreeg Heiko een berichtje op zijn mobiel: het was van Rosie van Erikshjälpen. Ze vroeg mij of ik morgen, vandaag, kon helpen in de fiket. Vanwege ziekte onder de vrijwilligers hadden ze een tekort. Omdat er niets in mijn agenda stond heb ik volmondig “ja!” gezegd. Vanochtend bracht Heiko mij er om negen uur heen, want die moest door naar de fysio in Tranås. Zodoende begon ik om half tien, met nagenoeg dezelfde handelingen te verrichten als die van de zaterdag. Behalve dat ze op de dinsdag soep verkopen. Vandaag broccolisoep. Ruikt lekker trouwens! Om tien uur werden we allemaal aan tafel geroepen. Door de weeks eet men altijd gezamenlijk ontbijt. En hoe! Broodjes, knäckebröd, bolletjes én… cake en koek! En het ligt daadwerkelijk bij iedereen op het bord. Behalve bij mij, ik hou het bij een bolletje. Nog even snel de gecorrigeerde lijst met ingrediënten van de koeken opgehangen. Er waren drie niet genoteerd, omdat de papiertjes elders lagen. Dan komt de bakster van al dit lekkers mét al dat lekkers binnen en nadat ze het in de diepvries heeft gelegd, hangt ze nog even een papiertje op het prikbord. Zijn er drie nieuwe soorten bij gekomen! Ahhh!!! Ik weet wat ik deze week kan doen…
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


CAPTCHA Image
Reload Image