Ongeluk voor ons huis!

Ongeluk voor ons huis!


Boemerdeboem, klapperdeklap, slipperdeslip… Wat is er aan de hand? Om 07:30 uur staan we klaarwakker naast het bed. Het is duidelijk een geluid van een auto, die een ongeluk krijgt. Is het een aanrijding met een dier? Met een hertje of een eland misschien? Snel de gordijnen open en kijken. Maar buiten is het nog té donker om goed te kunnen zien wat er aan de hand is. Wel zien we iets op de weg liggen. Zal dat iets van een beschadigd dier zijn? Ik kijk vanuit het slaapkamerraam over de weg richting Eksjö, maar zie geen auto. Als Joke naar het toilet gaat ziet ze vanuit dát raam een eindje verderop een auto staan. Met noodknipperlichten aan.

Snel aankleden en naar beneden én naar buiten. Er staat een Nissa Quashqai, met een gehuurde aanhanger er achter, stil op de weg. De bestuurder komt schoorvoetend Joke haar kant oplopen. Als eerste vraagt Joke: “Hoe is het met jou?” Dan horen we wat er is gebeurd. Ze moesten uitwijken voor een overstekend dier en zijn zodoende de hele weg overgeschoten door de sloot, hebben een stalen paal omvergereden, onze brievenbus finaal aan gort gereden, en via keien en bulten weer op de weg gekomen. Rakelings langs de grote houten paal waar de telefoonkabel aan zit. En dat alles mét een aanhanger achter de auto. Onvoorstelbaar dat het zo goed is afgelopen.

De auto had flinke schade aan de voorzijde en aan de onderkant én aan de zijkanten. Tja, eigenlijk overal. De aanhanger had een lekke band, maar verder zo te zien niks. Alles zat onder de blubber, want het slootje naast de weg is wel gevuld… De hele weg lag bezaaid met auto-onderdelen (grill, wieldoppen, stukken van de bumper, spiegel, delen van de koplamp en meer plastic). En onze brievenbus, althans de onderdelen. Je kon er geen brievenbus meer van maken. We hebben snel de weg schoongeveegd voor het overige verkeer en de beide jongens (bestuurder en passagier van de Nissan) een kop koffie gebracht. Ze waren erg geschrokken, met name de passagier. De bestuurder had ondertussen een sleepwagen besteld en die was onderweg vanaf Tranås. Uiteindelijk 2 uur later vertrok het gezelschap met de sleepwagens. Een met de auto en een met de aanhanger. Zo beleef je eens wat. Toch toeval dat dit precies, maar dan ook precies voor ons huis moest gebeuren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta