One hundred and… niks

One hundred and… niks


Soms is het erg spannend. Dan komen de vonken van de dartspijlen als we ze in het bord gooien. Ook deze keer was het weer een mooie pot. Sportief als Jan is, bood hij mij de kans op revanche. Vrijdag had ik met 2-1 van hem verloren en zaterdag zelfs met 2-0. Op hun laatste avond in Zweden gooiden wij de derde pot. En alhoewel het erg spannend was en ik vele malen vaker 100+ en zelfs 140+ gooide, was Jan de uiteindelijke winnaar. Opnieuw won hij met 2-1. Ik weet waar ik op moet oefenen. Op het uitgooien! Het gooien van de dubbels lukt mij niet zo goed. Ik probeer altijd uit te komen op 32, oftewel dubbel 16, maar dat valt niet altijd mee. Daarvoor is het erg belangrijk, dat je goed rekent als je aan het gooien bent en richting die 32 gaat. Voor de leek onder ons: je begint met 501 punten en moet terug naar 0. Met elke gooibeurt, scoor je punten, zoals die op het dartbord staan aangegeven. Die score trek je van de 501 af. En bij het soort spel dat wij spelen moeten we uiteindelijk op 0 uitkomen. De laatste worp moet eindigen met een dubbel, oftewel ergens in een vakje van de buitenste ring. En die vakjes zijn niet zo groot! Als je de dubbel 16 (32 punten) mist en enkel 16 gooit, houd je 16 over, dus een dubbel 8. Mis je die dubbel, maar gooi je wel 8, dan kun je nog proberen om dubbel 4 te gooien. Helaas eindigt het dan op ons niveau te vaak bij de dubbel 1. Ondanks alles vinden Jan en ik het gewoon een erg leuk spelletje om te spelen en op dit moment is Jan er nét even beter in dan ik. Gelukkig spelen wij voor de lol en kunnen we een goede worp van elkaar erg waarderen. Nou, ik weet wat ik moet doen, voordat we in augustus elkaar weer gaan bestrijden met de dartpijlen…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image