Oeps! Nieuwe bril uitgezocht…

Oeps! Nieuwe bril uitgezocht…


Al een aantal weken zat een schroefje van mijn bril los. Juist eentje in het glas, die het stangetje tussen de beide glazen moet vasthouden. Best wel vervelend. Niet alleen met het schoonmaken, wat heel voorzichtig moest, maar ook was de stand van het betreffend glas anders, waardoor het beeld vervormde. Dat gaf vaak een lichte hoofdpijn. Jammer genoeg waren de opticiens gesloten op de sporadische momenten, dat we in Tranås waren en daarmee duurde de reparatie langer dan gehoopt. Vanochtend stond het echter bovenaan ons boodschappenlijstje. We liepen dan ook nog geen kwartier over de loppis of we gingen de winkel van Synsam binnen. Het was er niet druk en daarmee werd meteen begonnen met het repareren van mijn bril. Toch moesten we even wachten en toen werd het ineens een heel ander bezoekje…

Want tijdens het wachten werd ik naar de monturen getrokken en probeerde ik een paar uit. Na de tweede had ik “mijn montuur” gevonden! Een prachtig montuur, waarmee ik (volgens mijn eigen “bescheiden” mening) meer kleur in mijn gezicht kreeg. Het montuur was namelijk meer zichtbaar dan mijn huidige, die je soms niet eens ziet zitten. We vroegen ons af, hoe lang het geleden was, dat ik deze laatste bril had gekocht en kwamen uit op drie jaar. Om me ervan te overtuigen, dat het nodig was een nieuwe bril aan te schaffen, hij is immers niet gratis, liet ik een oogmeting doen. En inderdaad was ik toe aan nieuwe, sterkere glazen. Yahoo! Ik bedoel: “Och, jee… wat jammer nou…”. Even later stonden we aan de balie en werden alle gegevens genoteerd. Daarna glazen uitgezocht, dat heet wel of niet ontspiegeld en zo en kregen we te horen, dat de bril er met twee à drie weken is. Wat denk je? Wat voor montuur is het geworden?
   

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image