NL – zondag 8 april

NL – zondag 8 april


Rond zeven uur kan ik niet langer liggen, het is immers wéér wennen aan een ander bedje, en ga ik me dan ook douchen om deze dag lekker fris te beginnen. Ongeveer een uurtje later hoor ik de douche weer en komt Heiko net zo fris beneden. Nog eens tien minuten later zijn we compleet. Dan gaan we aan tafel voor het ontbijt en dat terwijl het zonnetje er alweer lekker bijkomt. Gisteren was het ook schitterend weer. We konden genieten van het buiten zitten. Dat doen we vanochtend weer. In de zon aan de koffie! Heiko en Daniëlle gaan zelfs nog aan het tuinieren. Er worden een paar stuikjes gesnoeid. Het was namelijk de vraag of deze wel gekortwiekt kon worden. Dat kon en daarmee hielp Heiko Daniëlle even. Een paar stekjes van deze grassoort werden in een tweetal potten gedaan. Die gaan morgen mee naar het noorden van Nederland en overmorgen mee naar het andere noorden.

We zouden Rotterdam samen nog in gaan, maar de Marathon van Rotterdam wordt juist vandaag gehouden en daarmee is het centrum bijna niet te bereiken. Het staat vol met auto´s en de route loopt er dwars doorheen, waardoor er veel wegen afgesloten zijn. Geen probleem, want we vermaken ons prima. Want niet zo lang later komt er een spel op tafel: Kolonisten van de Lage Landen. Een mooi spel, welke we al vaker hadden gespeeld. Niet alleen in Rotterdam, maar ook in Ödarp. Dit keer wint Daniëlle. Puur mazzel natuurlijk… Na daarna een broodje te hebben gegeten gaan Heiko en ik richting Spijkenisse. Pantro blijft achter bij Daniëlle, die later even weggaat voor een paar boodschapjes. Wij brengen een bezoekje aan Bert en Yvonne. Die kennen we nu een paar jaar. Bert zijn vader, Jaap, was vroeger bevriend met mijn moeder en die hadden, met een tussenpauze, altijd contact gehouden.

Bert kwam met Jaap zelfs voor de crematie van mijn moeder “even” naar Siddeburen. Toen wij Bert leerden kennen en later ook Yvonne klikte het meteen tussen ons vieren. Helaas is Jaap een paar weken geleden overleden en daarom wilden we graag even naar Spijkenisse. Om ze een hart onder de riem te steken. Bij hen achter het huis zitten we heerlijk een paar uurtjes in de zon bij te kletsen en we kunnen zo dagen vullen. Geen moeite mee. Maar aan alle leuke dingen komt weer een eind en ook aan dit plezant bezoekje. Drie kwartier later stappen we weer bij Daniëlle binnen. We dachten dat we binnen een half uur bij haar zouden zijn, maar dan liggen Rotterdam en Spijkenisse toch verder van elkaar vandaan dan dat wij dachten. Hemelsbreed is het nog geen 13 kilometer, maar als je het moet rijden ben je drie kwartier onderweg.

Het ruikt heerlijk naar eten wanneer we de keuken binnenkomen. Het is ook al bijna zeven uur als we met z´n drietjes aan tafel gaan. En ondanks dat we in Spijkenisse een paar hapjes hadden gehad smaakt het ons prima en is het net zo lekker als dat het rook. Nog even uitbuiken en dan komt toch het spel van vanochtend weer op tafel. Heiko en ik willen eigenlijk wel revanche. Of ons dat lukt? Daniëlle heeft het immers zo vaak meer gespeeld en weet hoe ze dit het beste kan spelen. Hoewel je ook afhankelijk bent van de dobbelstenen. Laat Heiko nou dit keer toch de winnaar zijn! Blij, dat hij met veel “strategie” van de dames kon winnen. Ja, ja… Maar goed… Tijd voor een kans voor mij om te winnen was er niet meer bij. Het was inmiddels bedtijd (geweest). Morgen moet Daniëlle weer aan het werk en wij willen het voor haar (én ons) niet te laat maken. Uiteindelijk gaan wij morgen weer terug naar het Noorden. Tot morgen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta