NL – zaterdag 7 april

NL – zaterdag 7 april


“Van harte gefeliciteerd met jouw 57ste verjaardag, lieverd. Voor jouw nieuwe levensjaar wens ik jou veel gezondheid, geluk en liefde. Dat we nog een paar mooie jaren samen mogen beleven!” Dat waren de eerste woorden van vanochtend. Het is inderdaad Heiko´s verjaardag. De reden, dat we op dit moment in Nederland zijn. Het ontbijtje is lekker, maar niet een heus verjaardags-ontbijt. Het eitje mist en vleesbeleg, want die zijn we vergeten gisteren te kopen. Voor de rest smaakt het trouwens prima hoor. Even met Pantro lopen en afwassen en dan stappen we in de auto. Op naar Hoogezand! Eerst gebak halen en dan de verjaardag vieren bij Heiko´s ouders. Die feliciteren hun zoon ook met een paar dikke smokken en de beste wensen. Ze hebben een paar cadeautjes voor hem gekocht. Handige cadeautjes: een paar werkhandschoenen met warme voering, een thermometer voor buiten en een “meetlat-voor-moeilijke-hoekjes”. Heel praktisch.

Dan komen Gert en Elise en Merle en Daan ook binnen. Elise had nog voorgesteld om de verjaardag bij hen te vieren, om opa en oma te ontlasten, maar die vonden het maar al te leuk om dat bij hen thuis te doen. Van Gert en Elise kreeg Heiko een heerlijke worsten-pakket. Zes (!) grote, lekkere metworsten en een brunswieker. Een metworst met een doorsnee, die twee, nee wel drie keer zo groot is. Heerlijk. Van de beide kleinkinderen krijgt hij van elk afzonderlijk een hele mooie tekening. Merle legt hem gelukkig uit, dat als je beide aan elkaar legt, er een mooi hart ontstaat. De zelfgemaakte knutselstukken vallen bij opa goed in de smaak. Daarna is het tijd voor koffie met gebak. Slagroom of mokka. En uiteraard kiest Heiko voor slagroom. Toch? Nee, dit keer doet hij met mij mee en kiest voor de mokka. Wordt hij dan toch nog verstandig?  De kleintjes zijn niet zo gek op taart en krijgen van oma Leugs (wij zijn opa en oma Zweden) een bakje met chocolade en chips. Er wordt vanochtend knus gepraat en veel gelachen. Vooral om Merle en Daan, die zich overigens prima vermaken. Niet alleen met het door papa en mama meegenomen speelgoed, maar ook met de aandacht van de volwassenen.
 
Broertje Daan eet ondertussen zijn bakjes leeg en komt af en toe bij mij om lekker op schoot te kruipen en even te knuffelen. We krijgen bij een drankje lekkere hapjes door Heiko´s moeder voorgezet. Het is heel genoeglijk en daarmee een échte verjaardag. Nadat de kinderen en kleinkinderen weggaan, na ongelofelijke knuffels, krijgt Heiko´s mam even tijd om tot zichzelf te komen van alle beslommeringen en lopen wij samen met Heiko´s pap nog even een rondje om het winkelcentrum. Nog een paar sokken gekocht (die hebben ze niet in Zweden…) en een boeket bloemen voor de beetje-jarige ouders. Op de terugreis kopen we patat en een paar snacks, welke we thuis lekker opeten. Oh, wat smaakt dat óók weer lekker. Hierna nog één kopje thee en dan is het tijd om naar Assen te gaan. Daar pikken we Daniëlle namelijk op van het station. Ze heeft haar moeder met de trein naar huis gebracht en nu gaan wij gezamenlijk weer terug naar Rotterdam. Onderweg nog even een benen-strek-momentje om vervolgens rond half acht Daniëlle haar huis binnen te stappen.

Daar hangen slingers aan het plafond! Ja, voor Heiko opgehangen. Oh wat feestelijk! Van Peter en Daniëlle krijgt Heiko ook een paar cadeautjes: een fles Schobbeler, een kruidenbitter, en een paar pittige rookworsten. De een nog nét even pittigerder dan de ander. Wij hadden voor Daniëlle ook een paar dingetjes meegenomen en dat vond ze ook leuk. We vervolgen ons gesprek die we in de auto al waren begonnen. En je gelooft het niet: ook hier tijdens een kopje koffie mét gebak! Volgens mij zijn wij deze week beide wel een paar kilo´s gegroeid. Afslaan? Welnee! Het is zó lekker, stuk voor stuk. Het praten duurt niet meer zo lang trouwens. We zijn alle drie zo moe van alle indrukken én de reis, dat we al vroeg onze bedden opzoeken. Nou, vroeg. Het was al weer half elf. We konden ons overigens verheugen op het naar bed gaan, want we slapen deze nacht weer eens op een heus bed! Oh, wat zal dat fijn zijn. Tot morgen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta