NL – donderdag 5 april

NL – donderdag 5 april


Ahhh… Wat werden wij lekker wakker vanochtend. Het was aangenaam in ons “huisje”. Maar ondanks dat was van uitslapen ook vanochtend geen sprake. Nadat we ons bij Sietse hebben gedoucht gaan we al weer naar Van der Valk. We hebben daar met Hein afgesproken. Een oud-collega van Heiko, van de periode van zijn werk bij het RDW. Al jaren zijn ze goede vrienden en jaarlijks vinden er gemiddeld een tweetal bezoekjes plaats. We troffen elkaar al op de parkeerplaats, terwijl wij onze Volvo naast die van hem hadden geparkeerd. Hein trakteert ons op koffie met een stuk appelgebak mét slagroom. En toen werd er wederom gesproken. Over wat hij en wij hadden beleefd. En dat was best wel veel. En denk je, dat je elke keer hetzelfde verteld: mis! Met iedereen heb je verschillende dingen waar je over praat. Ieder heeft andere dingen die belangrijk zijn of waar de interesses liggen. Gelukkig maar, want zo blijft het onvoorstelbaar leuk. Nu spraken we uiteraard ook over familie en gezondheid. Én meer. En dan vliegen de minuten en uren je weer eens tussen de vingers door. We gaan dan ook rond de middag uit elkaar en gaan daarna naar Hoogezand.

Even weer een paar boodschapjes doen. In het winkelcentrum bestellen we gebak voor zaterdag en lopen we even bij diverse winkeltjes binnen. Zo komen we straks in Zweden terug met spulletjes die níet op het boodschappenbriefje stonden. Een leuke verrassing staat me te wachten als we de auto na een klein uurtje weer in stappen: er staat een friteuse op de achterbank. Ik had het er al vaker over gehad en toen Heiko even met Pantro liep zag hij dit apparaat bij de Blokker. Heel blij mee, want dan kan ik straks bijvoorbeeld een lekkere eierbal maken. Hmmm… Dan gaan we voor een kop thee naar Heiko´s vader en moeder, die het uiteraard heel mooi vinden dat we weer langskomen. En wij ook! We babbelen er weer op los en we horen zo bijvoorbeeld dat pap nog elke dag van zes tot half acht op zijn accordeon speelt. Elke dag! Wat een discipline en karakter. Ook mam is nog elke week twee keer onderweg naar repetities van haar koren. Leuke uitjes, waarbij de sociale contacten heel belangrijk zijn. Ook gaat ze elke vrijdagochtend naar computerles. Omdat ze morgenvroeg bij ons komen moest Heiko nog even iets uitleggen. Anders zou ze dat morgen missen. Respect! Respectievelijk 87 en 82 jaar. Geweldig.

Wanneer het half zes is gaan we weg, omdat we eten moeten bestellen voor ons volgend bezoekje. We hebben met Ben en Anja afgesproken, dat we daar eten en dat wij het meenemen. Van de Chinees! Wederom was het ontzettend gezellig en lekker om met meer aan tafel te zitten. Vreemd, dat het eten zo snel afkoelde. Of kwam het omdat er meteen vanaf het moment dat we elkaar zagen weer werd gepraat? Te veel werd gepraat en te weinig werd gegeten? Het deed niets af aan de stemming. Die was meteen goed en dat bleef zo, de hele tijd dat we daar waren. Na het eten een kopje koffie, tijdens het praten vanzelfsprekend. Wat blijkt? Ze willen toch graag naar een ander huis en hier beslist niet blijven wonen. Oei, nog een keer verhuizen. Maar wel begrijpelijk. Het is alweer redelijk laat als we opstappen. Maar niet, nadat we een “paar” e-books van Ben op een usb-stick krijgen. En van Anja een paar “papieren” boeken. Super. Nog een paar knuffels en zoenen en dan wordt hier ook afgesproken, dat we contact houden via WhatsApp, mail en telefoon. Tot het volgend bezoekje! Bij de caravan aangekomen blijkt het bij Sietse donker in huis te zijn, waardoor we de dag niet met hem doornemen. Geen probleem, want na het opbergen van de boodschappen zijn we beide uitgeteld en is er slechts één remedie: naar bed. Tot morgen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta